Márki-Zay Péter: Orbán történelmi csúcsra vitte az államadósságot

Márki-Zay Péter: Orbán történelmi csúcsra vitte az államadósságot

Saját közösségi oldalán írt az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter arról, hogy történelmi csúcson van a magyar államadóság. A politikus szerint Orbán Viktor 2010-ben nem ezt ígérte.

„A Magyar Nemzeti Bank jelentése szerint 42 106 milliárd forintra rúg a magyar államadósság mértéke, ami történelmi csúcs. Ez Orbán Viktor évtizedes kormányzásának eredménye" 

- írta Márki-Zay, hozzátéve: az elmúlt 12 évben államadósság-csökkentés címén hárommillió ember háromezer-milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári megtakarítását lopták el.

Úgy véli, ezt a hatalmas adósságot majd az egyszerű magyar állampolgároknak és a gyerekeinknek kell majd visszafizetni.

„Hiába próbálja most a kormány pótolni 12 év mulasztásait, a megkésett nyugdíj- és béremelések, valamint az egyszeri adó-visszatérítések értékét elégeti a pénzromlás, az agyonhallgatott 755 milliárdos kormányzati megszorító csomag pedig súlyos pénzeket von el az egészségügytől, a foglalkoztatási programoktól, az önkormányzatoktól, és a vállalkozásoktól."

Hozzátette, hogy amennyiben Orbán és kormánya marad, ez az ország nemhogy könnyebben lélegezni nem fog, de levegőt kapni sem, mert megfojtja a rá nehezedő korrupt fideszes rendszer.