Völner-ügy: a Karmelita előtt követelte Rogán lemondását az Egységben Magyarországért

Völner-ügy: a Karmelita előtt követelte Rogán lemondását az Egységben Magyarországért

Közösen tartott sajtótájékoztatót az Egységben Magyarországért pártszövetség egy-egy képviselője a Karmelita kolostornál, mely során Rogán Antal és kabinetfőnöke azonnali lemondását követelték, nyílt levél formájában is.

A levél szövegéhez híven a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd jelenlévő képviselői rámutattak, hogy "Rogán tárcája a nyilvánosságra került nyomozati anyagok alapján érintett a rendszerváltás utáni politikatörténet legmagasabb szintig érő korrupciós ügyében, amely a végrehajtó-maffia és az igazságügyi miniszter helyettesének lelepleződésével kezdődött és ki tudja, hol ér véget."

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A miniszter közvetlen beosztottja, kabinetfőnöke és barátja, Nagy Ádám kabinetfőnök vizsga nélkül kapott érdemjegyeket a Pécsi Tudományegyetem jogi karán. Az is kiderült, hogy az ő cége vásárolta meg a Bírósági Végrehajtói Kar félmilliárdot érő ingatlanát. A 32 éves fiatalember nagyon gazdag ember lehet, de még inkább egy nagyon gazdag ember, a főnöke strómanja. A pártok szerint ezért büntetőjogi felelőssége van, csaló, bármilyen köztisztviselői feladatra méltatlan, felmentése nem halasztható.

Valahogy Rogán egyetemi vizsga nélkül átengedett kabinetfőnökéhez került a Végrehajtói Kamara értékes ingatlana

Tavaly október elején a Rogán Antal propagandaminiszter kabinetfőnöke, Nagy Ádám által alapított Nadan Property Kft. megvásárolta a Végrehajtói Kamara cége, a Városligetház 13 Zrt. által birtokolt 1800 négyzetméteres ingatlant - írja közösségi oldalán Hadházy Ákos.

A politikusok hangsúlyozták, az eddig napvilágot látott információk alapján nem kétséges, hogy ezek a gyalázatos események nem történhettek volna meg a miniszter tudta nélkül, sőt, okkal feltételezhető, hogy az egyetemi oktatókkal szembeni nyomásgyakorláshoz Rogán Antal aktív közreműködésére is szükség volt és az sem kérdés, hogy a miniszter maga is aktív közreműködője és kedvezményezettje volt a végrehajtó-maffia működésének.

Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd részéről azt a kérdést tette fel, vajon az elmúlt napok dokumentumai alapján a Karmelitában kormányzás folyik vagy bűnszervezeti tevékenység; valamint miért Völner Pált bízta meg Varga Judit a területtel és a megfigyelések engedélyezésével. Ugyanis szerinte Völner a kormány számos tagjával folytatott korrupciós tevékenységet. Rogán és kabinetfőnöke kapcsán az országgyűlési képviselő azt mondta, nem csak neki, hanem sok más fideszes potentátnak is intézett egyetemi vizsgát a dokumentumok szerint.

Az Orbán-kormányt körülfonja a korrupció 

– emelte ki, hozzátéve, Orbánék ezen a vizsgán meg fognak bukni, nem a fideszesek fognak dönteni, hanem a választók, akiknek elege van a korrupcióból és meg fogják buktatni a kormányt.

Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője arról beszélt, egyre több információ lát napvilágot, és egyre több minisztérium válik érintetté a Völner-ügyben, legújabban a Rogán vezette kabinetiroda.

Mindeközben Völner Pál továbbra is országgyűlési képviselő, mandátumáról nem sikerült lemondania, miközben méltatlanná vált az Esztergomban élők képviseletére, sőt, továbbra is élvezi az Orbán-kormány bizalmát 

– fogalmazott, és aggasztó híreket is említett az esztergomi körzetből, miszerint a Pénzügyminisztérium az M100-as autóút támogatási szerződéseit elkaszálta, melynek egyik szakaszát egy Völnerhez "ezer szállal kötődő" társaság épített volna.

Gelencsér Ferenc, az I. kerület momentumos alpolgármestere azt húzta alá, hogy az ügyészség szerint 83 millió forintot kapott Völner Pál a végrehajtó kamara vezetőjétől, Schadl Györgytől.

Ez az ügy a cérnaszál a kabáton, amit ha meghúzunk, az egész ruha felsejlik, és kiderül, hogy nemcsak a király, hanem a teljes udvartartása tulajdonképpen meztelen

– vélekedett, majd vizsgabotrányról is szót ejtett, amely szerinte a tisztességesen megszerzett diplomák értékét csorbítja.

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese azt mondta, hallhattunk már cinikus, lekezelő mondatokat, de olyat még nem, hogy az hangozzon el Völnertől az Emmire vonatkozóan, hogy az trágyadomb.

Így gondolják ezt a kormánytagok és a miniszterelnök is?

– tette fel a kérdést, hozzáfűzve, hogy ez esetben "Rétvári egy trágyadomb államtitkára".

Szerinte az összefonódásokra szintén választ kell kapniuk a választóknak. Ha valóban így működnek ezek a minisztériumok, akkor a választás után el fogják takarítani, és valódi szakmai munka fog bennük folyni – ígérte a politikus.

Lukácsi Katalin, az MMM elnökségi tagja az ügyet úgy kommentálta:

A mai nap a Völner Pál papírzacskóba csomagolt hógolyója indította lavina újabb állomásához érkezett.

Rogán kabinetfőböke, Nagy Ádám félmilliárdból vett ingatlant, így szerinte ő vagy egy nagyon gazdag ember, vagy annak strómanja lehet. A legkiszolgáltatottabbak kárára, a végrehajtó maffián keresztül szerzik a vagyonukat ezen emberek – mutatott rá, azt is kijelentve: április 3-án mindenki a helyére fog kerülni és Magyarország újra mindannyiunké lesz.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője szavai szerint több százezer becsületes honfitársa nevében szólt arról, hogyan zajlik egy egyetemi diploma becsületes megszerzése. A kuratóriumok kapcsán azt mondta:

Nemcsak az derült ki, hogy a fideszes kiváltságosok, Magyarország kifosztói sógor-koma-jóbaráti alapon szervezik ki szisztematikusan az állami vagyont, hanem egymásnak így intéznek diplomákat és vizsgákat.

Maga Nagy is úgy volt igazgatósági és felügyelőbizottsági tag, hogy Schadl vizsgákat intézett neki – emlékeztetett, hangsúlyozva, az újkori Magyar történelem egyik leggusztustalanabb és legnagyobb korrupciós botrányáról van szó, amit vérlázítónak gondol. A politikus is azt ígérte, a bűnösöket meg fogják büntetni.

Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő szerint a nyomozati anyagból egyértelmű, 

egy pókhálószerű maffiaműködés zajlik, melynek közepén Rogán Antal ül 

– fogalmazott, majd elmondta, szerinte a belvárosi ingatlanvásárlásokban valami nem stimmel sem az árat, sem az eljárást tekintve. Az ellenzék kezdeményezett vizsgálóbizottságot, de a városvezetés lesöpörte azt – mondta, s végül hangsúlyozta, követelik minden érintett, elsősorban Rogán azonnali lemondását.

Zárásként pedig egy saját helyszíni performansszal is készültek a politikusok. Nyílt levelük kinyomtatott példányát tűzték ki több helyen is a Karmelita, azaz a Miniszterelnöki Kabinetiroda I. kerületi épülete előtti kordonra.

"Az Orbán-kormány legfelsőbb szintjéig érő korrupciós botrány súlyos erkölcsi válságba sodorta Magyarországot. Amennyiben a hazaszeretet legkisebb szikrája is él még önben, felméri politikai felelősségét, levonja a konzekvenciákat és még ma lemond miniszteri tisztségéről" 

– olvasható az Egységben Magyarországért nyílt levelében.