Völner helyett mostantól Varga Judit ad engedélyt a megfigyelésekre

Völner helyett mostantól Varga Judit ad engedélyt a megfigyelésekre

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője írásbeli beadványban kérdezett rá, hogy Völner Pál államtitkár lemondása után ki az, aki most engedélyt adhat titkosszolgálati megfigyelésekre.

A 444.hu idézi Répássy Róbert államtitkár válaszát, aki úgy fogalmazott: 

a titkos információgyűjtést az igazságügyért felelős miniszter engedélyezi, (…) akadályoztatása esetén a parlamenti államtitkár helyettesíti.

Erre hivatkozva írja azt Kocsis-Cake: a döntéshozói jogkör Varga Judit igazságügyi miniszterhez került vissza.

 {block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Az ellenzéki képviselő azonban jelezte, a jogszabályok szerint egyébként is az igazságügyi miniszterhez tartozik a lehallgatások engedélyezése, a fordított felállás csak Varga „akadályoztatása esetén” képzelhető el.

Érdemes figyelni arra a szempontra is, hogy ezek szerint a korábbi gyakorlat jogszerűtlen volt, hiszen a feladat Völner Pálnak való “kiszervezését” nem indokolta semmiféle akadályoztatás, hacsak a Soros-ügynökök elleni brüsszeli harc annak nem számít. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a megfigyelések engedélyezőjét közben egy nyomozásban megfigyelték

- tette hozzá Kocsis-Cake Olivio.

A Fővárosi Választási Bizottság emberét is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel

A portál szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) tanító jogász korábban a Századvég kutatója volt, a 2018-as választások előtt pedig a Jobbik kampányát segítette. A Fővárosi Választási Bizottságnak 2014 óta tagja. Vértesy két telefonszáma is szerepelt azon a listán, ami a célpontokat tartalmazza.