Jobbik: az infláció el is viszi a 13. havi nyugdíjat és az szja-visszatérítést

Jobbik: az infláció el is viszi a 13. havi nyugdíjat és az szja-visszatérítést

A Jobbik szerint az orbáni gazdaságpolitika eredménye az, hogy az embereknek még drágább lett az életük, hiszen „új fideszes rekord”, hogy 15 éve nem volt ekkora mértékű infláció hazánkban.

A KSH szerint januárban az árak 7,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban – azonban egyes alapvető élelmiszerek 30 százalék felett drágultak.

A Jobbik pénteki közleménye szerint a drágulás önmagában elviszi a 13. havi nyugdíj teljes összegét vagy az szja-visszatérítést, ráadásul béremelésről a legtöbben továbbra is csak a KSH-jelentésben olvasnak.

Amit az egyik kezével ad, azt a másikkal gyorsan visszaveszi a kormány – véli az ellenzéki párt.

„Az a helyzet, hogy itt már mindenki a végkimerülésig harcol az infláció ellen. Egyedül a kormány nem tesz semmit. Vagy, mert fogalma sincs mit is kellene tenni, vagy azért, mert esze ágában sincs a magyarok terheit enyhíteni: az Orbán-kormány beszedi a világbajnok áfát a legszegényebbektől is.”

- írták, hozzátéve: 12 évnyi orbáni teljhatalom és „jobban teljesítés” után egyre kevesebb kerül a magyar ember kosarába. Életszínvonal tekintetében pedig oda jutottunk, hogy már csak a bolgárok vannak nálunk rosszabb helyzetben az Európai Unióban.

A néppárti Jobbik azt mondja: április 3-án vegyük saját kezünkbe a válságkezelést. Váltsunk kormányt, és váltsunk rendszert! – fogalmaztak.