Gulyás csak viccelhetett két hete Varga Juditról, de szerinte a hallgatásából lehet következtetni

Gulyás csak viccelhetett két hete Varga Juditról, de szerinte a hallgatásából lehet következtetni

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a legutóbbi, február 3-ai Kormányinfón még azon viccelődött az újságíróknak, hogy ő semmit nem tud a Völner-Schadl korrupciós ügyről, de majd Varga Judit és Rogán Antal válaszolnak, ha majd találkoznak az újságírókkal. 

Na, akkor még biztosan nem gondolhatta, hogy erre a következő Kormányinfón - elvileg - mód is nyílik/nyílhat. De a jogállamisági per elbukása kapcsán Varga Judit valóban megjelent a kormányzati sajtótájékoztatón, és mindössze 3 percben fejtegette azt a kommunikációs csúsztatást, hogy a gyermekvédelmi törvény miatt indulhat el jogállamisági mechanizmus, és még véletlenül sem az az oka, mert az EU-s források nincsenek jó helyen a fideszes zsebekben. 

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af

Az is sokat jelenthet, hogy Gulyás Gergely meg sem próbálkozott maradásra bírni Varga Juditot, hogyha már esetleg itt van, akkor öntsön tiszta vizet a pohárba, és például derüljön ki, hogy került egy zsarolható és manipulálható politikus kezébe a lehallgatások engedélyezése. Gulyás Gergely azonban nem szólalt meg Varga Judit jelenlétében - majd ismét oda fordította a másik orcáját is, és állta a pofonokat. 

A kancelláriaminiszter szerint Völner Pál volt főnöke most is egy nyilvános rendezvényen van (a Mathias Corvinus Collegiumén), de azt nem tudta megerősíteni, hogy ott válaszolna-e a korrupciós botrányra. A miniszter asszony elmondta a véleményét, én válaszolok az Ön kérdéseire - mondta Gulyás Gergely egy újságírói kérdésre, ugyanakkor ez szerinte nem érinti a sajtószabadságot, a hallgatás az adott politikus szabad döntése. 

Lehet levonni a következtetést

- reagált Gulyás Gergely Varga Judit némaságára Völner-ügyben.