Lesz még egy Orbán-Jakab csörte - a választásokig hét alkalommal ül össze a Parlament

Lesz még egy Orbán-Jakab csörte - a választásokig hét alkalommal ül össze a Parlament

Az Országgyűlés Házbizottsága tegnap döntött az Országgyűlés tavaszi programjáról. Eszerint az április 3-ai választásokig még hét alkalommal néz egymással szemben az Országgyűlésben ellenzék és kormánypárt. 

  • Február 21., hétfő,
  • február 22., kedd,
  • Február 28., hétfő,
  • Március 7, 8., 9., 10., (hétfő, kedd, szerda, csütörtök).

Az, ugye, már biztos, hogy március 10-én dönt az Országgyűlés az új köztársasági elnök személyéről (a Fidesz a párt korábbi alelnökét, Novák Katalint, míg az ellenzék a nemzetközi közgazdász, Róna Péter mögött sorakozott fel), és egyelőre azt tudjuk, hogy mentelmi ügyek és az egyházi törvény módosítása van terítéken a jövő héten. 

Ugyanakkor a potenciális előterjesztések között szerepel az ISZOMM javaslata is, amely közös frakcióba kényszerítené az Egységben Magyarországért listáján induló pártokat. 

Persze, azt csak a balatonfüredi Fidesz-frakcióülésen tudhatják, hogy az állampárt keresztül akar-e verni még valamit a Parlamenten - tudnak ők sietni, ha kell.

Az viszont szinte egészen bizonyos, hogy Orbán Viktornak nem lesz sétagalopp a tavaszi ülésszak, ugyanis Jakab Péter egyszer még kérdezheti őt az azonnali kérdések órájában. Ugyanis egyedül a Jobbik elnökének van bent Orbán Viktor által már legalább egyszer visszautasított kérdése, ám a miniszterelnöknek már csak két menekülő kártyája maradt, így márciusban egyszer még "remeghet a bajusz".