Kocsis Máténak már családi cége sem maradt

Kocsis Máténak már családi cége sem maradt

Február végén úgy döntött a fideszes országgyűlési képviselő, Kocsis Máté, hogy megszünteti a kapcsolatát a családi céggel - tudta meg az mfor.hu a társaság cégkivonatából.

Az 1994-ben alapított Hobby-Key Kft.-nek eddig négy tulajdonosa volt: Kocsis Máté mellett testvére és a szüleik is egyaránt 25-25 százalékos részesedéssel birtokolták a céget. Egészen 2022. február 23-ig. Ekkor ugyanis Kocsis Máté megvált 25 százalékos részesedésétől, ami miatt még a társasági szerződést is módosítani kellett.

Kocsis Máté kiszállása után az édesanyja felerészben tulajdonosa a Hobby-Key Kft.-nek, testvére és édesapja pedig változatlanul 25-25 százalékban tulajdonos, melynek profilja fémáru, szerelvény, fűtési berendezés nagykereskedelme, de mellette foglalkozhat iparcikk jellegű bolti kiskereskedelemmel, lakat- és zárgyártással, raktározással, irodai papíráru gyártásával, utazásszervezéssel is. Tavaly tavasszal pedig egy újabb tevékenységgel bővült a cég repertoárja, áprilistól egyéb épületgépészeti szereléssel is foglalkozhat.

A Hobby-Key Kft. stabil cégnek számít az éves beszámolói alapján. A korábbi évekre jellemző 80 millió forint körüli árbevétel 2019-ben nőtt nagyot, 136 millióra, amit a rá következő évben, 2020-ban is sikerült tartani, közel 122 millió folyt be a kasszába.