Ursula von der Leyen: történtek előrelépések az Orbánnal való tárgyaláson

Ursula von der Leyen: történtek előrelépések az Orbánnal való tárgyaláson

A ma esti megbeszélés Orbán Viktor miniszterelnökkel hasznos volt a szankciókkal és az energiabiztonsággal kapcsolatos kérdések tisztázásához – írta Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke a Twitteren.

A Bizottság elnöke szerint ugyan történt előrelépés, de további munkára van szükség, ezért az olajinfrastruktúrával kapcsolatos együttműködés megerősítése érdekében videókonferenciát fog kezdeményezni a régiós szereplőkkel.

Ursula von der Leyen budapesti látogatását váratlanul jelentették be ma délután, miután több kormányzati politikus is arról beszélt, hogy a magyar kormány elutasítja az asztalon lévő oroszellenes szankciós csomagot az olajembargó miatt.

Még ma Budapestre érkezik von der Leyen, hogy Orbánnal tárgyaljon az olajembargó ügyében

Hétfő délután Budapestre repül Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, hogy az uniós olajembargó ügyében tárgyaljon Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel - közölte az Európai Bizottság szóvivője hivatalos Twitter-csatornáján. A hvg.hu kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének irodája arról tájékoztatott, hogy a megbeszélés nem lesz sajtónyilvános, és a tárgyalás után a felek sem állnak ki, hogy tájékoztassák a nyilvánosságot.