Elismerte a miniszterelnök sajtófőnöke, hogy Orbán Viktor titokban napok óta Párizsban van

Elismerte a miniszterelnök sajtófőnöke, hogy Orbán Viktor titokban napok óta Párizsban van

Orbán Viktor miniszterelnök szombat este az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) meghívására Párizsban jelen volt a Bajnokok ligája döntőjén; a kormányfő a francia fővárosból Brüsszelbe utazik tovább - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap.

Hozzátette: Brüsszelben hétfőn és kedden tartják az Európai Tanács rendkívüli ülését, amelyen az állam- és kormányfők többek között az elhúzódó ukrajnai háborúról, az azzal járó súlyos gazdasági válságról, illetve az energiaellátás biztonságáról tárgyalnak.

Orbán nem várta meg a Kormányinfót, és már tegnap délben elrepült Párizsba a luxus Falconnal?!

Meglepődve tapasztalhatta hazánk, hogy a tegnapi nagy bejelentést követőn (miszerint a kormány egy 800-900 milliárdos, új adókból, valamint jövedéki adóemelésből álló megszorítócsomagot jelentett be) ma reggel elmaradt Orbán Viktor miniszterelnök szokásos, fél 8-kor kezdődő rádióinterjúja. Aztán 9:07-kor az MTI-n megjelent egy hír arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével.

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök vélhetően már csütörtök délután megérkezett Párizsba a honvédségi luxus Falcon 7x repülőgéppel. Péntek reggel aztán kávézott Marine Le Pennel, délután telefonált Boris Johnsonnal, majd szombat este irány a Bajnokok Ligája döntője