Mától a Mol-kutakon 50 liter tankolható az autóba hatósági áron, kannába pedig csak piaci áron adnak benzint

mol
A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. egyik fővárosi üzemanyagtöltő állomása a főváros XIII. kerületében a Váci úton, a Duna Plaza bevásárló- és szórakoztató komplexum parkolóháza mellett.
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Újabb korlátozásokat vezetnek be a Mol kutakon. Mától, vagyis péntektől a Mol töltőállomásokon magyar rendszámú személyautóval maximum ötven litert lehet tankolni hatósági áron, üzemanyagkannába pedig csak piaci áron lehet majd tölteni - írta meg elsőként csütörtök este az Úgytudjuk.hu, majd több benzinkút hivatalos Facebook-oldalán is közzétették a tájékoztatást.

Ha valaki autóba és kannába is tankol, akkor a kasszánál mindkét esetben a töltőállomáson irányadó piaci árat kell megfizetnie: ez ma 779 forintos literenkénti árat jelent a benzinnél, gázolajnál pedig 833 forintot.

A kőszegi MOL kút kezelői például azt kérik Facebookon, hogy amennyiben a vásárlók az autó üzemanyag-tartálya mellett „külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként szíveskedjenek megtenni.”