Orosz salátát szolgáltak fel a NATO-csúcson

Orosz salátát szolgáltak fel a NATO-csúcson

Politikai baki, hogy éppen orosz salátát szolgáltak fel a NATO-csúcson.

Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta...

Akár ezzel a Rejtő Jenő idézettel is lehetne kezdeni a Reuters tudósítását a madridi NATO-csúcs gasztronómiai bakijáról. A találkozón, ahol Oroszországot érintő döntések születhetnek ugyanis orosz saláta volt a menü.

Kicsit meglepett ez az ételválasztás

- nyilatkozta a NATO-csúcs egyik résztvevője.

A Reuters szerint miközben Joe Biden amerikai elnök és a világ más vezetőinek érkezésére vártak a szigorúan védett NATO-csúcs helyszínén, Madrid külvárosában kedden, nemzetközi tisztviselők és újságírók némi megdöbbenéssel konstatálták a felszolgált "orosz salátát" az eseménynek otthont adó étterem menüjének választékában.

A NATO-csúcs résztvevői úgy vélték, ha egy olyan tárgyalás előtt állnak, amelyen Oroszországot várhatóan biztonsági fenyegetésnek minősítik, akkor talán nem a legszerencsésebb választás volt, hogy éppen orosz salátát szolgáljanak fel a fogadáson.

Azonban úgy tűnik, ez nem befolyásolta különösebben a megjelenteket, mert a saláta nagyon hamar elfogyott.

Mindeközben a szintén Madridban megrendezett esti banketten a védelmi és külügyminiszterek számára felszolgált menüt már egy kicsit diplomatikusabban fogalmazták meg, ott Jose Andres spanyol séf már „ukrán salátaként” tálalta a majonézes zöldséges ételt.