12 milliós búcsúpénzzel hagyhatja ott a Ligát Gaskó István

A lap csütörtöki számában azt írja: noha Gaskó István már januárban bejelentette, hogy húsz év után lemond a Liga vezetéséről, valójában az erről szóló nyilatkozat csak most szerdáról szól. Gaskó Istvánt ettől függetlenül ma menesztették volna hét elnökségi tag kezdeményzésére, mert szerintük az elnök alapszabályt sértett, amikor feleségét jogszerűtlenül delegálta az Erzsébet-programokat működtető Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kuratóriumába. Az elnökség azt fájlalja, hogy felhatalmazásuk nélkül döntött az elnök a családon belüli kinevezésről.

Az elnök korábban a Magyar Időknek azt mondta, „a Liga szabályaiból ered, hogy ha valaki két évig tisztségviselő, akkor egyhavi sétálási pénzt kap, ha nem az ő hibájából szűnik meg a mandátuma. Én majdnem húsz éve vagyok a Liga elnöke, és lemondással távozom, nem hívtak vissza, ebből következően kilenchavi juttatás jár. Az összeg másik része pedig egy tanácsadói felkérés”.

Tehát Gaskó a fegyelmivel járó menesztés előtt egy nappal inkább hivatalosan is lemondott. Ez pedig azt jelenti, ha a Liga Tanács ülésén megszavazzák Gaskó lemondását, akkor több millió forintos végkielégítéshez jut. A lap elnökségi forrásból úgy tudja, az elnök lemondását várhatóan elfogadják, így megkaphatja a pénzt.