15 percig volt a Karmelita kordonjain 100-nál is több elbocsátott magyar fotója

15 percig volt a Karmelita kordonjain 100-nál is több elbocsátott magyar fotója

Azután leszedték őket. A képek azon dolgozókat szimbolizálták, akik az Orbán-kormány vendégmunkásai miatt vesztették el állásukat a Jobbik elnökének érvelése alapján.

15 perc. Ennyi ideig volt a Karmelita kordonjain az a száznál is több munkavállalói portré, amivel Orbánt és kormányát szembesítettük a lesújtó valósággal! Gyorsan kiadták a parancsot: szedjék le a képeket!

- kezdte saját beszámolóját a Jobbik-Konzervatívok rendhagyó akciójáról a párt elnöke. Gyöngyösi Márton a gondolatmenetét azzal folytatta:

"Eltüntethetik Orbánék a fotókat, amelyek azokat a honfitársainkat jelképezték, akik már elvesztették a munkájukat a kormány ázsiai migránsmunkásai miatt! Mi azonban továbbra is szembesíteni fogjuk a fideszeseket azzal, hogy tévúton járnak, és a nemzet ellen cselekednek akkor, amikor zöld utat adnak a bevándorlásnak"

- tette hozzá a jobbikos EP-képviselő.

"Ezért özönlenek ugyanis hazánkba az idegenek, akik elveszik a magyarok munkáját, letörik a béreket, megváltoztatják hazánk kulturális egységét!" - zárta Facebook-bejegyzését Gyöngyösi Márton.

Emlékezetes, hétfőn látványos sajtótájékoztatót tartott a Jobbik frakciója a Karmelita kolostornál.

A konzervatív párt úgy fogalmazott, a fotók farkasszemet néznek Orbán Viktorral. "Világosan látszik, hogy Magyarországon nemcsak elindult, hanem fel is pörgött az a folyamat, amelyben ezek az olcsó ázsiai vendégmunkások elveszik a magyarok munkáját, például Makón, Gyöngyösön, Salgótarjánban vagy legutóbb Cegléden" - mutatott rá Lukács László György frakcióvezető.