Lukács: A Karmelita kordonjairól nézett farkasszemet Orbánnal a mai magyar valóság

Lukács: A Karmelita kordonjairól nézett farkasszemet Orbánnal a mai magyar valóság

Látványos sajtótájékoztatót tartott hétfő délután a Jobbik-Konzervatívok frakciója. A Karmelita kordonjaira 100-nál is több magyar munkavállaló portréját helyezték ki, akik az olcsó ázsiai migránsmunkások miatt veszítették el munkájukat az elmúlt időszakban. A fotók farkasszemet néznek Orbánnal.

Az ellenzéki párt nem először ment Orbán "rezidenciájához": a konzervatív párt képviselői ezúttal is mai magyar valósággal akarták szembesíteni a Fidesz-kormány. Arra, hogy a hazánkba különböző közvetítő-cégeken keresztül érkező vendégmunkások tömegei mekkora veszélyt jelentenek a hazai munkavállalókra és az egyébként is alacsony hazai bérszínvonalra.

Dr. Lukács László György, a konzervatív párt frakcióvezetője arról beszélt, hogy a Karmelita kordonjain 100-nál is több magyar munkavállaló portréja néz farkasszemet Orbánnal, akik az olcsó ázsiai migránsmunkások miatt veszítették el munkájukat az elmúlt időszakban.

Világosan látszik, hogy Magyarországon nemcsak elindult, hanem fel is pörgött az a folyamat, amelyben ezek az olcsó ázsiai vendégmunkások elveszik a magyarok munkáját, például Makón, Gyöngyösön, Salgótarjánban vagy legutóbb Cegléden

- fogalmazott.

Úgy látja, ezt azért tudják megtenni, mert az Orbán-kormány olyan politikát folytat, amiben nemcsak megengedi, de támogatja is azt, hogy olyan dolgozókat hozzanak ide, akik az alacsony bérért jönnek. Ez viszont ahhoz vezet, hogy a magyar munkavállalóknak nem hagynak mást, mint hogy kirúgják őket vagy éppen otthagyják a munkájukat és Nyugat-Európában próbálnak szerencsét.

A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője kiemelte:

Azért helyezték ki ezeket a képeket, hogy a miniszterelnök nap mint nap szembesüljön azzal, hogy kik azok a magyar dolgozók, akiknek a munkája már elveszett az olcsó ázsiai migránsmunkások miatt.

Lukács arra is kitért, a kordonokra kifeszített kérdőjeles képek azt szimbolizálják, hogy nem tudni, vajon kik lesznek a következők, akiket kirúgnak a vendégmunkás-áradat következtében.

Felidézte:

Az Orbán-kormány olyan megengedő szabályozást hozott, amiben nem szabott gátat, éppenhogy zöld lámpát adott az olcsó idegen munkásoknak, hogy velük töltsék fel a gyárakat.

Lukács szerint erre a nagyon szomorú falra hamarosan felkerülnek azoknak az embereknek az arcai is, akiknek most még nem látszódnak a fényképei.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy ennek a folyamatnak az egyik pénzelője és felhajtója maga a kormány, amely olyan gazdaságpolitikát épített, amelyben keleti összeszerelő-üzemek és akkumulátorgyárak érkeznek az országba, amik mind abban érdekeltek, hogy olcsó munkásokat foglalkoztassanak, ahelyett, hogy megbecsülnék a jól képzett magyar munkaerőt.

Lukács úgy véli:

Ezzel a folyamattal a Fidesz lényegében egy lakosságcserét szponzorál, hiszen azok a magyar dolgozók, akik a szülőföldjükön nem találnak munkát, kénytelenek elvándorolni, akik helyére behozzák a távol-keleti munkásokat.

Bár korábban Orbán Viktor óriásplakátokon hirdette, hogy aki Magyarországra jön, az nem veheti el a magyarok munkáját, most mégis tízezrével érkeznek ezek a munkavállalók - mondta.

Lukács felidézte, hogy Czomba Sándor „betelepítéspolitikáért felelős államtitkár” nemrég a Parlamentben bevallotta: már 120 ezer migránsmunkás van hazánkban, akiket szervezetten hoztak az országba.

Elsőként figyelmeztettünk a veszélyre, és a végsőkig harcolni fogunk, hogy ne valósuljon meg a kormány nemzetellenes terve!

- zárta sorait a Jobbik-Konzervatív politikusa.

Mint megírtuk, egyre több magyar embert bocsájtanak el az állásából, hogy helyüket vendégmunkásokkal töltsék fel. A hazánkba érkező külföldiek nemcsak letörik a hazai béreket, hanem egyúttal megbontják hazánk kulturális egységét is.

(Címlapkép és fotók: Béli Balázs/Alfahír)