15 éves kislányt erőszakoltak meg Battonyán

A lány családja Erdélyből költözött át, most visszaköltöznek. A tettes családja azóta is zaklatja őket. 

Az esetről a kolozsvaros.ro adott hírt, az Adevarul cikkére hivatkozva. A román lap szerint a lány családja Aradról költözött át a határhoz közel fekvő Békés megyei településre. Mindketten megtartották állásukat, így naponta ingáztak a két, egymástól 30 km-re levő város között. 
 
Az Alfahir megkeresésére a Békés Megyei Rendőr-Főkapitányság közölte: A 23 éves J. M. a nyomozás eddigi adatai szerint 2015. május 13-án 9 és 10 óra között a háza előtt találkozott a 15 éves lánnyal, aki ugyanabban az utcában lakik, ahol ő. Segítséget kért tőle, behívta magához. 
Amikor a lány látta, hogy a férfi felesége nincs otthon, menekülni próbált. A gyanúsított erőszakkal visszatartotta és akarata ellenére közösült vele. 
A rendőrség közlése szerint a bűncselekményről csak hat nappal később, május 19-én érkezett hozzájuk bejelentés. Az elkövetőt őrizetbe vették, és előzetes letartóztatásba helyezték.  
 
Az Adevarul úgy tudja, a helyiek azt beszélik, a tettes egy cigány család tagja, akiket már jó ideje problémás, balhés családként ismernek a településen. A tettes bátyja korábban már ült gyilkosságért, miután agyonvert és kirabolt egy fiatalembert. A lap szerint hiába került lakat alá az erőszaktevő, a família azóta is zaklatja az áldozatot és családját. (Minden bizonnyal vallomás megváltoztatására akarják rábírni.)
 
A lány szülei az Adevarulnak azt mondták. eddig jól érezték magukat Battonyán, a gyerekeknek is sikerült beilleszkedniük az iskolába. 
Soha nem hittük volna, hogy ilyen drámát kell átélnünk
 - nyilatkozta az erdélyi magyar család, akik úgy döntöttek, visszaköltöznek Aradra.