A kampányt értékelte a hat ellenzéki párt elnöke, elkötelezettek a közös folytatásban

A kampányt értékelte a hat ellenzéki párt elnöke, elkötelezettek a közös folytatásban

Nem tagadható el, hogy a vasárnapi választáson Magyarország jövője szempontjából lesújtó eredmény született. Április 3-án nem sikerült leváltanunk a magyar történelem legkorruptabb kormányát. Sokan vagyunk, akik csalódottak emiatt

- így kezdődik a választásokon együttműködve elindult hat ellenzéki párt (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) kedd reggeli közleménye, amelyet azt követően adtak ki, hogy a közös kampány értékeléséről egyeztetett a hat ellenzéki párt elnöke. 

Hálával tartozunk mégis mindenkinek, aki tenni akart egy jobb Magyarországért. Köszönjük a választóknak a bizalmat, köszönjük az aktivistáknak a rengeteg befektetett időt és energiát, valamint a szavazatszámlálók munkáját is!

- teszi hozzá a hatpárti szövetség, hangsúlyozva, hogy a választásokat követően kötelességüknek tartják levonni a tanulságokat is. Mivel a hat ellenzéki párt közös listával, közös jelölő szervezetként indult a választáson, úgy látják, ezt a munkát is közösen kell elvégezniük.

Kiemelik azt is, hogy az ellenzéki pártok elnökei és társelnökei már a választás másnapján összeültek, hogy elkezdjék ezt a munkát, kiértékeljék az eredményeket, valamint hogy felvázolják az előttük álló időszak főbb feladatait és a hat párt további együttműködésének kereteit. 

"Elkötelezettek vagyunk közös munkánk folytatása mellett"

- fűzik hozzá.

Mindent meg fogunk tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő 

- szögezték le az ellenzéki pártok a közös közleményükben.