Zelenszkij ellen uszít Kovács Sándor, a szabolcsi fideszes országgyűlési képviselő

Zelenszkij ellen uszít Kovács Sándor, a szabolcsi fideszes országgyűlési képviselő

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. számú választókerületének fideszes képviselőjelöltje, Kovács Sándor hivatalos képviselői oldalán támogatja a békét, segítséget kér a menekülteknek követőitől, sőt éjszakai határszemlére ment Orbán Viktorral, de privát oldalán másképp áll a háborúhoz.

Kovács a Lám Lám nevű Facebook-oldal bejegyzését osztotta meg, amellyel Zelenszkij ellen uszítja követőit.

Ez azért is különös, mert a Fidesz frakcióvezető-helyettese március 17-én azt írta ki Facebook-oldalára:

„Ruszkik haza! Legyen Béke!”

Ez után a párbeszédes Szabó Tímea megkérdezte a parlamentben Németh Zsolttól, hogy a magánvéleményét tükrözte-e a poszt, vagy csak Orbán szeretné tesztelni a Fidesz-szavazók reakcióját azon keresztül.

„A béke nem képzelhető el másképpen, csak akkor, ha Oroszország véget vet a katonai agressziónak, és ha Ukrajna visszanyeri a teljes területi integritását és szuverenitását. Ez az álláspont összhangban van a magyar országgyűlésben általam mint a külügyi bizottság elnöke által beterjesztett állásponttal. Tehát az álláspontom nemhogy a Fidesz-kormány álláspontja, hanem a magyar országgyűlés egységes álláspontja”

– összegezte Németh, utalva arra a nyilatkozatra, amit a parlament március elején fogadott el és amelyben elítélték Oroszország katonai beavatkozását, valamint kiálltak Ukrajna szuverenitása és területi épségének sérthetetlensége mellett.

Kovács tehát képviselői oldalán nem meri kimondani, hogy kiket is támogat az orosz-ukrán konfliktusban, de személyes oldalán bátran megteszi.

A Lám Lám nevű oldal egyébként rendszeresen szidja az ellenzéki közszereplőket, előszeretettel osztja a fideszes propagandát és olykor-olykor a Pesti TV adásait – amelyben szintén Putyint „mosdatják” – is közzéteszi.