Sérült orosz játékos öngóljával jutottak ki a horvátok a vébére

Sérült orosz játékos öngóljával jutottak ki a horvátok a vébére

A legutóbb ezüstérmes horvát válogatott biztosította helyét a jövő évi katari labdarúgó-világbajnokságon, amelynek európai selejtezősorozatában, a záróforduló vasárnapi játéknapján 1-0-ra legyőzte az eddigi éllovas orosz együttest.

Oroszország kétpontos előnnyel várta a spliti rangadót, így már a döntetlen is vb-szereplést ért volna nemzeti csapatának, ám a szakadó esőben lejátszott találkozó hajrájában Kudrjasov öngólja csoportelsőséget ért a horvátoknak.

A 13-as számú Fedor Kudryashov már az öngól előtt sem tudott felszabadítani, inkább az oldalvonalon rúgta ki a labdát, majd látványosan húzta a lábát. Másodpercekkel később egy beadást nem tudott lekezelni, így saját kapujába pattant róla a labda.

Az elsőségért vívott harcban alulmaradó orosz együttes pótselejtezőt játszhat.

A csoport harmadik helyét Szlovákia szerezte meg, amely kiütéses győzelmet aratott a találkozót kettős emberhátrányban befejező Málta vendégeként.

A tíz csoportból az elsők jutnak ki a 2022-es, katari világbajnokságra, a másodikok pedig pótselejtezőt játszhatnak a részvételért. Mellettük a Nemzetek Ligájából a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapatot majd három csoportra osztják és egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzdenek majd meg a fennmaradó három helyért. Magyarország már kiesett a selejtezőből.