M3-as metró: A Deák tér és a Ferenciek tere állomások a tervezetnél hamarabb készülnek el

M3-as metró: A Deák tér és a Ferenciek tere állomások a tervezetnél hamarabb készülnek el

Januártól a Deák Ferenc téren és a Ferenciek terén is megállnak a metrószerelvények a felújítás alatt álló M3-as vonalán, a jövő év elején pedig a többi négy állomás is elkészül - idézi a Telex a Magyar Építők honlapján mejelent közleményt..

Bognár Árpád a SWIETELSKY Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a Magyar Építőknek elmondta, hogy a bizonyos kapacitások átcsoportosításával tudták megoldani, hogy a tervezettnél hamarabb elkészüljön a két megálló. A cég területi igazgatója Kelemen Zsolt a lapnak arról is beszélt, hogy a Lehet téri és a Nagyvárad téri megállóknál olyan előre nem látott műszaki problémákba ütköztek, ami miatt az átadásuk jövő tavaszra csúszik át.

A BKV Zrt. M3-as metróvonal rekonstrukciójának hivatalos oldalán olvasható új ütemezési terv szerint ebben a sorrendben nyílna meg az utolsó hat állomás:

Deák tér - Ferenciek tere: 2023 január

Arany János utca - Nyugati pályaudvar: 2023 március

Nagyvárad tér - Lehel tér: 2023 május

A 3-as metró teljes rekonstrukciója során először 2019 tavaszán a vonal északi szakasza (Újpest-központ és Lehel tér) készült el, ezt követően a déli szakasz adták át (Nagyvárad tér és Kőbánya Kispest) a forgalomnak 2020 októberében. Eredetileg a középső szakasz hat állomását pedig 2023 tavaszán, egyszerre adták volna át.