40 embert zsúfoltak be egy kisteherautóba

A két embercsempészt ráadásul megbízóik nagyon le akarták húzni. Üzlet nincs, bilincs viszont van.

A két bolgár férfit egy ismeretlen személy bízta meg a migránsok szállításával; a szállításért nekik 400-400 €-t ajánlott fel, melyet az Ausztriába jutást követően kaptak volna meg.
A 40 migránst a vádlottak Balástya közelében szállították be a kisteherautóba, majd a mintegy 3 órás úton egyszer sem álltak meg velük annak ellenére, hogy a migránsok többször dörömböltek az út során. A sötét, szűkös, levegőtlen raktérben egymáson álló és fekvő migránsok ugyanis szomjaztak, életveszélyben voltak.
A járművet a rendőrjárőrök az M1 autópálya 145. kilométerszelvényében ellenőrzés alá vonták, a raktérben utazó migránsok ekkor kiszabadultak és – egyikük kivételével – elmenekültek a helyszínről.

Az év lehúzása

A járműnél maradt migráns önmagában 400 €-t fizetett volna megérkezésekor az Ausztriában várakozó embercsempészeknek. Tehát a két csempész csupán két ember után kapta volna meg a pénzt, a maradék 38 ember fejenkénti 400 eurója a piszkos munkát el nem végző főnöknek ment volna. 
 
A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vádiratában rögzített bűncselekmény büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.