5 dolog, ami a fiatal DK-soknak eszébe jutott a merényletről

Megszólaltak a tragikus párizsi események kapcsán az ifjú gyurcsányisták is. Az Ifjú Demokraták Egyesülete (A DK ifjúsági szervezete) közleményt adott ki. Bár ne tették volna.

Nézzük, mi jut eszükbe a szörnyű merényletről, a nyelvtant most hagyjuk is.

1. A szörnyű merénylet

(Ennek két mondatot sikerült szentelni)

Az Ifjú Demokraták Egyesülete mélységesen elítéli az erőszakos, szélsőséges megnyilvánulások minden fajtáját és részvétét nyilvánítja ki a francia nemzet számára.

Különösen fájdalmas, hogy épp azt a nemzetet éri támadás, mely a világot 1789. augusztus 26. az Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozatával megajándékozta.

2. A diktátor Orbán Viktor

Magyar fiatalként a hazánk vélemény- és médiaszabadságát ért jogi köpönyegbe bújtatott támadások tükrében különösen szimpatizálunk minden véleménye miatt üldözött szellemi alkotóközösséggel.

3. A szemét magyar nácik

Hazánkban lassan 6 éve már, hogy a kirekesztő eszmék elszabadultak. Tatárszentgyörgy, Nagycsécs, Kisléta, Tiszalök. Számunkra ezek jelképezik az ember soha meg nem ismételhető csodájának ostoba, neonáci eltiprását.

4. Rikárdó

Bár idén a magyar társadalom egy súlyosan kirekesztő Facebook-poszttal megúszták, azonban a szállingózó hírek szerint, melyek azt sugallják, hogy a franciaországi elkövetők megtévesztett fiatalok voltak, kötelességünknek érezzük, hogy felhívjuk a figyelmet a hazai szélsőségesek okozta veszélyekre.

5. A Jobbik

Nem akarjuk, hogy egy kirekesztő, szélsőséges párt hazánk fiataljaiból is gyilkosokat neveljen!

Ők tehát a DK ifjúsága, a párt reménységei. Akkor már inkább a Gyurcsány.