888.hu: elmarad az arab tulajdonú CBA-ban a karácsony

Ez most először is azért érdekes, mert a kormányhű hecclap éppen a CBA-t hozza hírbe rossz ízű arabozással.

Az üzlet több napig karácsonyi díszletben pompázott, majd a cég állítólag új,  a lap forrás által „arab”-nak nevezett tulajdonosa úgy döntött, hogy eltünteti a keresztény ünnep jeleit. A pinkszínű honlap kereste a CBA-t is, azonban az üzlethálózat még nem reagált az esetre.

Ez most először is azért érdekes, mert a kormányhű hecclap éppen a CBA-t hozza hírbe rossz ízű arabozással.

Másrészt az arabok között is vannak azért szép számmal keresztények, nem beszélve arról, hogy Jézus a muszlimok szemében is próféta, harmadrészt többször előfordult, hogy az európai muszlimok is bellázadtak akkor amikor az európaiak túltolt liberalizmusból keresztény jelképeket tüntettek el. Negyedrészt egy nagyobbrészt keresztények által lakott vagy legalábbis a karácsonyt tömeges mértékben ünneplő  országban a karácsonyi nagybevásárlás csúcsidőszakában

eltüntetni a pénzköltekezést ösztönző díszleteket nem vall megfelelő üzleti érzékre,

nem méltó egy arab vagy bármilyen nemzetiségű és felekezeti hovatartozású kereskedőre. Nyilván jelen cikk írója sem tettetné el a kóser kaját Izraelben, a halalt Szaúd-Arábiában vagy a vegetáriánus konzerveket Indiában, ha ezekben az országokban nyitna boltot. Az üzlet az üzlet, amiben alapvető pénzügyi érdek a beillekeszedés.

A "magyar üzletláncban" pláne.