9 kilenc évvel az eredeti után: bemutatták Desmond Child legújabb videoklipjét

Négy perc két másodperc kínlódás.

Schmidt Mária, az emlékév kormánybiztosa elárulta: sokat gondolkodtak azon, miként lehet az emlékév üzenetét minél szélesebb közönséghez eljuttatni, megszólítani a fiatalokat, akiknek semmilyen személyes élményük nincs a kommunista diktatúráról.

A válasz ez lett:

[video:https://www.youtube.com/watch?v=4ZROJ0qb8YA]

Szabó Zoltán, aki a produkció során Desmond Child zenei asszisztenseként dolgozott, felidézte, hogy a felvételbe minden résztvevő "beleadta szívét-lelkét", és ez látszik is az eredményen.

"Mérhetetlen lehetőség Magyarországnak, hogy egy ilyen kaliberű zenész a jobbját nyújtja"

- értékelte a világhírű, magyar-amerikai állampolgárságú zeneszerző közreműködését az asszisztens.

Ennek a kijelentésnek némileg ellentmond, hogy az emlékdalnak nevezett produkciót Child 2007-ben Miami város bajnokcsapatainak dicsőségére szerezte.

Vastag Csaba, az egyik előadó és producer azt hangsúlyozta, hogy

"ez a dal egy olyan nemzeti ünnepünkre született, amely arra hivatott, hogy egyesítsen minket",

ezért összes zenésztársával tiszteletdíj nélkül(!!!) vállalták el a felkérést (akkor mire ment el az az ötven millió?!).

Sztárok

Az Egy szabad országért című dalt - amely angol változatban is hallható lesz In the steps of champions Steps of Champions címmel (amely egyébként szintén nem új, hiszen hónapokkal ezelőtt már hallható volt a Hooligans albumán) - Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Nagy Feró, Sasvári Sándor, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Molnár Ferenc "Caramel", Lakatos Mónika és a Romengo, Pál István és zenekara, a Hooligans, valamint egy ötventagú kórus adja elő.

A krónikához tartozik, hogy a Jobbik hűtlen kezelés miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen, ugyanis 50 millió forintból egy ilyen produkció elkészülte jelentős túlárazást feltételez.