A felszámolás sorsára juthat Orbán Viktor apjának volt cége

A felszámolás sorsára juthat Orbán Viktor apjának volt cége

Az egykor feltűnően prosperatív, sikert sikerre halmozó társaságnak már a jövője is kérdéses.

Számottevően visszaestek Orbán Viktor apja volt cégének eredményei a legfrissebb éves beszámolója alapján. Az Mfor.hu azt írja, a volt Nehéz Kő, most FuvarozNAK Kft. legfrissebb éves beszámolója szerint az egykor kimagaslóan prosperáló társaságnak már a jövője is kérdéses.

A miniszterelnök édesapja, Orbán Győző 2021 áprilisában vált meg a rendre milliárdos bevételt hozó Nehéz Kőtől, és érdekeltségéért több százmillió forinthoz jutott. Ez a megszerzett összeg körülbelül 800 millió forintra tehető, ez a 750 milliós vételárból és az osztalék összegéből tevődött össze.

Ezután az Orbán-család bizalmi emberének számító Bihari Lajos került a cég élére, aki FuvarozNAK Kft.-re nevezte át a társaságot. Ám ezt követően nehéz éveket eredményezett a tulajdonosváltás:

2021-ben mínusz 197 millió, 2022-ben mínusz 66,4 millió forinttal zárta az évet a FuvarozNAK Kft.

A vevő az a NAKK Nemzetközi Alapanyag és Késztermék Kereskedelmi Zrt. volt, melyet még 2016-ban alapított Bihari mellett Orbán Áron, a miniszterelnök öccse.

A NAKK a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó MKB Banktól kapott hitelt a 2008-ban alapított cég megvásárláshoz.

Orbán Győző egykori szállítmányozó cége 2010-ben még 463,7 millió forintot, 2015-ben 1,68 milliárdot, 2019-ben pedig 2,95 milliárdos árbevételt könyvelt el.

(Címlapkép: Orbán Viktor édesanyja, Orbán Győzőné és édesapja, Orbán Győző 2018. május 10-én az Országgyűlés plenáris ülésén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)