A Fidesz dunaújvárosi polgármesterjelöltje korábban kijelentette, Gyurcsánynak igaza van

A Fidesz dunaújvárosi polgármesterjelöltje korábban kijelentette, Gyurcsánynak igaza van

A Fidesz-KDNP együtt indította Magyar Andrást Dunaújvárosban annak ellenére, hogy a kisebbik kormánypárt helyi elnöke nem ért egyet a korábbi MSZP-s indításával. Most kiderült, a fideszes jelölt korábban Gyurcsánnyal szimpatizált.

Magyar András korábban az MSZP helyi elnöke, majd országgyűlési képviselő-jelöltje volt, de a 2024-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje lesz Dunaújvárosban.

Most előkerült róla egy korabeli felvétel, melyen Gyurcsány Ferencről kijelenti:

nekem sem a toppolitikusok között szerepel, de bizonyos dolgokban igaza van.

Ez végül is nem meglepő, mivel Magyar Andrást az MSZP 2014-es tisztújításán a párt országos elnökségi tagjává választották. Ami meglepő, hogy 10 évvel később ő lett a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje a városban.

A videót a Gulyáságyú Média tette közzé. Ebben többek között ilyen mondatok hagyják el az ex-MSZP-s, most fideszes Magyar András száját: „a jelenlegi jobbikos-gyurcsányista városvezetéssel ellentétben komoly városfejlesztési elképzelésekkel, -vízióval és -stratégiával bír”.

Egy a lapunkhoz eljutott 2014-es videón Magyar András még MSZP-s funkcionáriusként az Orbán-kormány leváltásáról oszt meg a hallgatóságával receptet, valamint a DK-sokat barátainak nevezi. Az MSZP akkor vetette ki magából, amikor a 2022-es választások idején kikerült egy hangfelvétel, amin

a Fidesz jelöltjét, Mészáros Lajost dicsérte, az ellenzék közös jelöltjét, Kálló Gergelyt pedig lehülyézte.

Azóta fordított egyet a köpönyegén Magyar András: Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes elnöke április elején bejelentettem, hogy őt indítják Dunaújvárosban polgármester-jelöltként, és „köztiszteletben álló lokálpatriótaként” jellemezve a helyi MSZP korábbi elnökét. Ez utóbbi adalékot a fideszes médiumok a bejelentésről szóló cikkeikben elfelejtették megemlíteni.

(Címlapkép: Gulyáságyú Média/YouTube)