A Fidesz és a DK összefogva akadályozhatja meg Miskolc tömgeközlekedésének fejlesztését

A Fidesz és a DK összefogva akadályozhatja meg Miskolc tömgeközlekedésének fejlesztését

A Veres Pál polgármester által jegyzett, az alapos, külső és belső ellenszél mellett elvégzett szakmai munkára épített előterjesztést mind a kormánypárt, mind a Demokratikus Koalíció bizottsági tagjai leszavazták.

A DK és a Fidesz a Városgazdálkodási és -üzemeltetési Bizottság hétfői ülésén nem szavazta meg azt az előterjesztést, amely a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. (MVK) új, javított színvonalú menetrendjét terjeszti majd a csütörtöki Közgyűlés elé – számolt be Szarka Dénes, a Velünk a Város önkormányzati képviselője.

Az előterjesztés - melyet Veres Pál, a város független, ellenzéki polgármestere jegyez- arra az alapos, külső és belső ellenszél mellett elvégzett szakmai munkára alapoz, amit a nemrégiben felállított Közlekedésszervezési Osztály tett le az asztalra – magyarázta a helyzetet Szarka Dénes.

Ez a szakmai anyag és a nyomán elkészült menetrend éppen azokra az észrevételekre reflektál, amelyek szerint nem minden Miskolcot érintő közösségi közlekedési probléma pénzkérdés, még akkor sem, ha az MVK is egyébként kifeszített anyagi helyzetben, erőn felül dolgozik!

Hozzátette: ez az előterjesztés javít a menetrenden és a miskolci utasok elégedettségét szolgálja. Szarka Dénes szerint ennek elfogadása a Fidesz és a DK hétfői, közös döntésének fényében kétséges: e két párt képviselőinek szavazata nélkül nem lesz többsége.

Sokan érdeklődtek már arról, hogy történhetett ez, hogy lehet az, hogy a DK korábban is hasonló témájú javaslat ellen szavazott, együtt a Fidesszel. Különösen furcsa volt mindez azért, mert szakmai vitája senkinek nem volt a javaslattal – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő.

A fideszesekhez hasonlóan a DK képviselői is abban érdekeltek, hogy ne javuljon a közösségi közlekedés színvonala, hogy aztán ebből politikai hasznot húzhassanak

– mondták többen személyesen Szarka Dénesnek, illetve ez a vélemény rendszeresen előfordul miskolci tematikájú oldalakon, a közösségi médiában.

A Velünk a Város frakcióvezető-helyettese úgy véli, alaptalan ez a vád, szeretne megbízni képviselőtársaiban. Kifejtette: bár más pártok színeiben politizálnak, többször bizonyították, hogy a pártpolitika nem előzheti meg Miskolc érdekét. Szarka Dénes biztos abban is, hogy ez az előterjesztés meg fogja kapni a többséget a közgyűlésben és ezzel fontos lépést tudnak tenni a miskolciak nagyobb elégedettségét elősegítő szolgáltatás felé.

Arról, hogy a Fidesz és a Demokratikus Koalíció egy követ fúj-e a miskolci városházán, a csütörtöki közgyűlés eredményei fognak árulkodni.

(Címlapkép: Utastájékoztató tábla a Széchenyi utcában a Miskolc és Felsőzsolca városok közösségi közlekedésének infrastrukturális fejlesztése című projekt sajtótájékoztatóval egybekötött zárórendezvényét követően Miskolcon. MTI/Vajda János)