A fideszes polgármester nem tud a pedofil szökéséről?

A fideszes polgármester nem tud a pedofil szökéséről?

Szécsi Szabolcs, Tarpa polgármestere nem tud a településén korábban dolgozó pedofil edző esetéről. A fociakadémiát alapító fideszes polgármester vezette önkormányzat bérlakásában lakott a jelenleg szökésben lévő fajtalankodó.

A Blikk cikkében olvasható, hogy a rendőrség körözést adott ki Nemes László ellen, aki a tarpai fociakadémián dolgozott edzőként és a rábízott gyerekekkel fajtalankodott. A férfi munkakörébe tartozott az is, hogy éjszakánként diákszálláson elhelyezett gyermekekre felügyeljen. 2022 novemberében egyik éjszaka Nemes egy alvó kiskorú fiú ellen követett el szexuális bűncselekményt. Néhány nap múlva egy másik kiskorú fiúval is fajtalankodott.

A lapnak nyilatkozó Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője elmondta: "Nemes László 2022. december 6-tól 2023. november 7-ig letartóztatásban volt, majd ekkor a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét azzal, hogy a számára kijelölt ingatlant nem hagyhatja el. Ezt a gyanúsított nem tartotta be, mert 2023. november 19-én ismeretlen helyre távozott. Jelenleg fogolyszökés miatt is nyomozás folyik ellene."

Információink szerint a szökésben lévő Nemes László testvére egy ingatlant bérelt ki a tarpai önkormányzattól, hogy a fajtalankodó ott tartózkodjon házi őrizete idején.

A lap megkereste Tarpa polgármesterét, Szécsi Szabolcsot, akinek a közbenjárására alapították a kétezer fős településen a fociakadémiát.

A településvezető a Blikknek elmondta, az önkormányzati ingatlanok nagy részét a gyerekek elszállásolására az egyesület számára bérbe adják, elmondása szerint a történtekről nincs tudomása.

Úgy tudjuk, Szécsi Szabolcs polgármester vezető fideszes politikusokkal is kiváló viszonyt ápol.

A pedofil, szökésben lévő férfi beregszászi származású, így a helyiek nem tartják kizártnak, hogy az igazságszolgáltatás elől Ukrajnába szökött.

(Címlapkép: puskasakademia.hu - A kép bal oldalán Szécsi Szabolcs, Tarpa polgármestere, mellette Kövér László házelnök, jobb szélen pedig Tilki Attila, a Fidesz országgyűlési képviselője)