A Fővárosi Közgyűlés kitiltaná a "hiénataxisokat" a budai Várból

A Fővárosi Közgyűlés kitiltaná a "hiénataxisokat" a budai Várból

A Fővárosi Közgyűlés fellépne a tilosban parkoló "hiénataxisok" ellen, akik eltúlzott árakon szállítják elsősorban a külföldi turistákat.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén dönt arról a javaslatról, ami alapján a jövőben fél évre kitilthatók lesznek a budai Várból a szabálytalankodó taxisok - mondta el V. Naszályi Márta (Párbeszéd) I. kerületi polgármester a közgyűlés ülése előtti sajtótájékoztatóján.

A politikus közölte, a Várban évek óta problémát jelentenek a "hiénataxisok", akik tilosban parkolnak, és - elsősorban a külföldi turistákat - eltúlzott árakon szállítják.

Hozzátette:

egyeztetést hívott össze a taxiszervezetek képviselőivel, a Fővárosi Önkormányzattal, a BKK-val, és ennek nyomán kezdeményezték a parkolási rendelet módosítását, amelyről szerdán dönthet a közgyűlés.

Elmondta: a módosítás nyomán a szabályokat megszegő taxisokat fél évre kitilthatják a Vár területéről. Az ellenőrzést a Budavári Önkormányzat közterület-felügyelete és parkolási társasága végzi majd.

(Címlapkép: Sárga taxi gépkocsik utasokat szállítanak a budai Vár Dísz terén, az egykori Honvéd Főparancsnokság (b) részben helyreállított épülete közelében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)