A Jobbik a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordul Orbán Balázs kijelentése miatt

A Jobbik a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordul Orbán Balázs kijelentése miatt

A kormány által létrehozott Szuverenitásvédelmi Hivatal eddig nem nagyon tudta bizonyítani létjogosultságát, ám most eljött az idő, hogy érdemben is tudjanak vizsgálódni - írja közleményében az ellenzéki párt.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója olyan kijelentéseket tett, amelyek súlyosan veszélyeztetik hazánk szuverenitását, történetesen az ország katonai önfeladásáról értekezett egy TV-műsorban - mutatott rá a Jobbik.

Mint posztjukban írják: Minden országnak joga van az önvédelemhez egy külső támadás esetén, ezt a kormány is többször hangoztatta mind Ukrajnával, mind Izraellel kapcsolatban.

Orbán Balázs zavaros okfejtése azonban arra enged következtetni, hogy Magyarország nem szívesen védekezne egy nála erősebb hadsereggel szemben, inkább a megadást választaná

- fogalmaznak.

Ezután kiemelték:

A fideszes politikus továbbá gyalázatos módon 1956 hőseit hozta fel negatív példaként, akik harcba szálltak az ország függetlenségéért, és védekeztek a szovjet hadsereggel szemben. Szerinte nem ez a követendő példa...

Bízunk benne, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal nem csak politikai megrendeléseknek tesz eleget, nem csak független sajtóorgánumokkal “szórakozik”, hanem akkor is fellép, amikor hazánk szuverenitását tényleg veszély fenyegeti - zárta sorait az ellenzéki párt.

(Címlapkép: Orbán Viktor érkezik a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2022. szeptember 10-én. MTI)