A Jobbik benyújtotta a gyermekvédelmi javaslatát a parlamentnek

A Jobbik benyújtotta a gyermekvédelmi javaslatát a parlamentnek

Az Országgyűlés elé beterjesztett jobbikos javaslatot három pillérre helyezték a gyermekvédelmi rendszer megreformálása érdekében: Megelőzés, Áldozatsegítés, Szigorúbb büntetés. A konzervatív párt szerint ezek a hatékony gyermekvédelmi rendszer alapjai.

Ander Balázs, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője a gyermekek védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi szabályok szigorításáról, valamint a gyermekvédelmi rendszer megreformálásáról szóló határozati javaslatot nyújtott be - számolt be friss közleményében az ellenzéki párt.

Mint ahogy felidézték:

A Jobbik-Konzervatívok az egyetlen ellenzéki párt, amely igennel szavazott a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról.

Kifejtették: mindig is következetesen képviselték a pedofil elkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépést, illetve azt, hogy gyermekeink védelménél fontosabb téma nem létezik.

Úgy látják, most, amikor sajnálatos esetek mutattak rá arra, hogy a rendszer csak a fideszes propaganda szerint működik megfelelően, azonnali lépésekre van szükség:

A gyermekvédelmi rendszert meg kell reformálni! Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre, az áldozatsegítésre, és szigorúbb büntetéssel kell sújtani az elkövetőket!

- emelték ki.

"Biztonságos jövőt gyermekeinknek, normális Magyarországot!" - zárul a jobbikos közlemény.

(Címlapkép: unsplash.com)