A Jobbik benyújtotta javaslatát, hogy szigorúbb büntetést kapjanak a bedrogozott vagy ittas gyorshajtók

A Jobbik benyújtotta javaslatát, hogy szigorúbb büntetést kapjanak a bedrogozott vagy ittas gyorshajtók

A drogjárvány hazánk egyik legsúlyosabb problémája, amivel szemben zéró tolerancia kell, hogy legyen - véli az ellenzéki párt.

Nemcsak fegyverrel, gépjárművel is lehet gyilkolni, épp ezért törvénymódosító javaslatot nyújtottunk be annak érdekében, hogy aki ittasan vagy bármilyen tudatmódosítószer hatása alatt, jelentősen túllépve a megengedett sebességhatárt okoz halálos balesetet, azt büntessék úgy, mintha szándékos emberölést követett volna el - írja sajtóközleményében az ellenzéki párt.

Nem gondatlanságból, hanem szándékosan drogozza be magát az, aki így ül volán mögé

- emelték ki.

Mint felidézték: a napokban például két év fogházat kapott első fokon az a bedrogozott taxis, aki 135 km/h-val száguldva megölt egy vétlen családapát a Ferihegyi úton. De nem számíthat az sem túl nagy büntetésre, aki Sallai Nórával karambolozott, mely baleset következtében egy 5 éves kisfiú vesztette életét.

Nincs bocsánat az ilyen embereknek. A lehető legszigorúbb büntetésben kell, hogy részesüljön az, aki a társadalmi együttélés szabályaival ilyen súlyosan szembeszegül: drogosan, bódultan, a sebességhatárt messze túllépve veszi el mások életét

- fogalmaznak.

A drogjárvány hazánk egyik legsúlyosabb problémája, amivel szemben zéró tolerancia kell, hogy legyen.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom mindig is a törvényes rend pártján állt, és a lehető legszigorúbb fellépést követeli azokkal szemben, akik ennyire szembehelyezkednek a társadalmi renddel és drog hatása alatt követnek el bűncselekményeket

- zárják közleményüket.

Törvénymódosító javaslatuk az alábbi linken érhető el.

(Címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán)