A Jobbik duplájára emelné a családi adókedvezmény összegét

A Jobbik duplájára emelné a családi adókedvezmény összegét

Z. Kárpát Dániel rámutatott: a családi pótlék értékének kétharmada elpárolgott 2010 óta, köszönhetően a Fidesz és az Orbán-kormány tétlenkedésének.

A Jobbik-Konzervatívok visszaadná a családok pénzét, visszaadná, amit az infláció elvett, és amit a Fidesz elvett, hagyott elpárologni

- jelentette ki Z. Kárpát Dániel csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Jobbik-Konzervatívok alelnöke a családi adókedvezményt jó intézkedésnek tartja, amely segít enyhíteni a magyar családok brutális gyermeknevelési költségén. Az inflációt azonban már nem követte az elmúlt időszakban ez a támogatási forma - tette hozzá.

(Z. Kárpát Dániel - Béli Balázs/Alfahír)

A jobbikos parlamenti képviselő elmondta, az áremelkedés folyamatát az Orbán-kormány tétlenül nézte, de a Jobbik javaslatával "kikalapálható" ez a mulasztás. Kifejtette, javaslatuk szerint

🟢 a nettó adókedvezmény megduplázódna, egy gyermek esetén 10-ről 20 ezer forintra,

🟢 két gyermeknél 20-ról 40 ezerre emelkedne,

🟢 a háromgyermekeseknél pedig 33-ról 66 ezerre nőne az összeg gyerekenként.

Európai összevetésben viszonylag alacsony fizetést kapnak hazánkban a családok, ráadásul 27 százalékos áfát is kell fizetniük - jelezte.

A Jobbik mindent a szülőföldön való boldogulásnak rendel alá

- rögzítette Z. Kárpát, aki szerint a túró rudi és a bor áfacsökkentése kevés, a gyermeknevelési cikkek áfáját is redukálni kell.

A családi pótlék értékének kétharmada elpárolgott 2010 óta

- mutatott rá az ellenzéki politikus, ezt meg kellene növelni, méghozzá családi kártyán.

Ha a kormány komolyan gondolja a családtámogatási rendszert, akkor érdemi módon bővítse azt - sürgette a jobbikos képviselő.

"Az ázsiai migránsmunkások helyett a magyar családok megélhetését könnyítse az Orbán-kormány!" - szólított fel Z. Kárpát Dániel.

(Címlapkép: Sándor Zoltán/Alfahír)