A Jobbik kivetítette a végrehajtói kar épületére: „Stop, végrehajtó-biznisz!”

A Jobbik kivetítette a végrehajtói kar épületére: „Stop, végrehajtó-biznisz!”

Így üzenték meg a kormánynak, hogy meg kell állítani a végrehajtói bizniszt, és a rendszer átalakítása előtt átvilágításokra van szükség.

„Stop, végrehajtó-biznisz!”

– ezt az üzenetet vetítette ki a Jobbik-Konzervatívok a végrehajtói kar épületére csütörtök este. De nem csupán a szöveg, hanem Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökének és Völner Pál volt igazságügyi államtitkárnak az arcképe is megjelent az épület homlokzatán.

Azért jöttünk el a végrehajtói kar épületéhez, hogy rávilágítsunk arra, hogy itt, a végrehajtói székházban lényegében egy maffia, bűnszervezet működött az elmúlt időszakban

– fogalmazta meg a helyszínen Lukács László György. A Jobbik frakcióvezetője szerint az egész végrehajtási rendszer azt bizonyította be a Schadl-üggyel kezdve, hogy arra rendezkedett be, hogy elvegye az emberek pénzét.

Ennek a legékesebb példája, hogy csak a 2021-es évben a tíz legtöbben kereső végrehajtói iroda közel 4,5 milliárd forintot szedett be a szerencsétlenül járt emberektől. Ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen még akár 230 végrehajtó végezhette ugyanezt a munkát

– fűzte hozzá.

Ez a végrehajtói testület, amelynek munkáját a Schadl Györgyhöz fűződő korrupciós szál fémjelez, lényegében elvesztette a közbizalmat – érvelt Lukács, kijelentve:

A Jobbik-Konzervatívok régi álláspontja, és ezt szeretnénk megerősíteni most is, hogy ennek a végrehajtói biznisznek, ami itt van, véget kell vetni, meg kell azt állítani.

A jobbikos politikus emlékeztetett, pártjának van erre vonatkozó javaslata, és azt is szeretnék, hogy akik részt vettek a magyar emberek kifosztásában az elmúlt évtizedekben, azokat átvilágítsák még a rendszer átalakítása előtt. Ezt fogják a kormány elé terjeszteni – nyomatékosította Lukács László.

Azt szeretnék, hogy nonprofit módon, a haszontól és az egyéni befolyástól mentesen tudjon működni a szisztéma, ne pedig úgy, ahogy Schadl, a Gazdája, vagy épp Tóni igénye szerint, akik neve felbukkant az ügy nyomozati anyagaiban – tolmácsolta az ellenzéki politikus, végül aláhúzva:

Azt akarjuk mindenkinek üzenni, hogy meg kell állítani a végrehajtói bizniszt, és a Jobbik-Konzervatívok meg is fogja!

A Jobbik későbbi közleményében is kifejtette:

Azonnal lépni kell a végrehajtó-maffiával szemben!

„A Végrehajtói Kar ugyanis a bajba jutott adósokon nyerészkedve, simlis módon jutott milliárdokhoz. A Jobbik-Konzervatívok éppen ezért haladéktalanul felszámolná a végrehajtói bizniszt, hogy a Schadl-félék ne élősködhessenek az egyébként is nehéz helyzetben lévő embereken.

A végrehajtókat egytől egyig át kell világítani, a bűnszervezetekkel le kell számolni, és olyan végrehajtási rendszert kell kialakítani, ami nem nyereségérdekelt, és amely a bírósági rendszerben kap helyet.

Ne a profit, ne a Schadl- és Völner-félék, és ne is a gazdáik döntsenek, hanem a normalitás, a józan ész! A végrehajtói bizniszt meg fogjuk állítani.”

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)