Ander Balázs: Nem akarunk NER-es, aberrált pedofilokat szabadon látni!

Ander Balázs: Nem akarunk NER-es, aberrált pedofilokat szabadon látni!

A Jobbik-Konzervatívok frissen benyújtott javaslata szerint egyes különösen súlyos esetekben a börtön mellett gyógyszeres kezelésre is kellene ítélni a pedofil bűnelkövetőket. Azonban hangsúlyozták, hogy a működő gyermekvédelemhez hozzátartozik a megelőzés és az áldozatsegítés is.

Ander Balázs, a Jobbik Konzervatívok alelnöke és országgyűlési képviselője annak kapcsán tartott sajtótájékoztatót pénteken, hogy pártja a határozati javaslatcsomagot nyújtott be az Országgyűlés elé. Remélik, hogy „a kétharmaddal és immáron 14 esztendeje regnáló hatalom” minél többet el fog fogadni belőle.

A jobbikos képviselő emlékeztetett, hogy pártja mindig következetesen kiállt a gyermekvédelem mellett. Példaként említette, hogy egyedüli ellenzéki pártként a Jobbik képviselői fogadták el a 2021-es gyermekvédelmi törvényt.

Nemcsak NER-es, aberrált pedofilokat nem akarunk szabadon látni, hanem elítéljük azt is, hogyha a nyugatról importált woke elmebajjal akarnák megfertőzni gyermekeinket az iskolában, a gyerekek szexualizálásának és az ilyesféle agymosásnak, indoktrinációnak az iskolánkban nincs helye

– szögezte le Ander Balázs.

Hangsúlyozta, a Jobbik-Konzervatívok ugyanazt vallja, mint amit II. János Pál pápa mondott: a család, az a szeretet civilizációjának a szíve és középpontja. Szerinte a gyermek felelősség, ezért a felelős gyermekvállalásnak a kérdése sem lehet tabu, a gyermekvédelmet pedig nem szabad kizárólag az állami gondozásba vett gyermekek kérdésére leszűkíteni.

Ezt az ellenzéki honatya részletesen ki is fejtette:

⚫ 23 ezer fiatal, illetve gyermek van állami gondozásban,

⚫ Magyarországon 1 millió 800 ezer 18 éven aluli fiatal van,

⚫ közülük 100 ezren élnek olyan családban, ahonnét gyakorlatilag bármikor ki lehetne őket emelni.

Ander Balázs hozzátette: a szülőknek és a családoknak is óriási a felelőssége gyermekeik iránt, hogy ők boldogságban és szeretetben tudjanak felnőni.

A Jobbik-Konzervatívok javaslata három pillérre építené a helyzet megoldását: a megelőzésre, az áldozat segítségre és minél szigorúbb törvényekre. Az első kettőt a Fidesz eddig mindig kihagyja a számításaiból – mutatott rá az ellenzéki képviselő, hozzáfűzve:

Be kell látni, hogy a gyermekvédelem, és így az egész szociális szféra is, az ott való munkálkodás egy embert próbáló hivatás. Meg kellene tartani ezeket a dolgozókat, meg kellene őket becsülni!

A jobbikos javaslat szerint segítséget kellene nekik nyújtani, hatékony továbbképzést biztosítani és egy olyan vonzó életpálya modellt kidolgozni, aminek köszönhetően volna elég ember a pályán a gyermekvédelmi feladatok megfelelő ellátásához. „Meg kell erősíteni tehát ezt az intézményrendszert, erről szól a javaslatunk, és minden lehetséges állami eszközzel támogatni kell az ott becsülettel dolgozó embereket” – fogalmazott Ander Balázs

Rámutatott: Magyarországon az áldozatsegítés is billeg, enélkül pedig erről a kérdéskörről nem lehet érdemben beszélni. Úgy látja:

Nagyon sok szexuális erőszakot elszenvedett áldozat érezheti úgy, hogy a magyar állam, a hatóságok, gyakorlatilag cserben hagyták és elárulták.

Kifejtette, hogy amennyiben az a tervezet, amit az Orbán-kormány a pedofilbotrány miatt hirtelen kénytelen volt bejelenteni, nem tartalmazza ezeket a pontokat, akkor továbbra is csökevényes lesz a magyar gyermekvédelem. Megismételte: pártja egyetért a szigorú törvényekkel, a minél keményebb megtorlással, de önmagában ez kevés.

„Mi éveken keresztül követeltük az aberrált pedofil bűnözők minél szigorúbb megbüntetését, még akkor is, amikor erre Tuzson Bencének a kormánypártok részéről az volt a válasza, hogy a jelenlegi jogszabályi környezet az megfelelő ahhoz, hogy rendezzék ezt a kérdést” – emlékeztetett Ander Balázs.

Rámutatott: utólag jól látható, hogy ez mennyire nem volt igaz. A Jobbik-Konzervatívok ezért azt mondja, hogy az összes szexuális jellegű bűncselekmény esetében súlyosbítsák a büntetési tételeket, illetve egyes különösen súlyos esetekben a kémiai kasztrálást is szükségesnek látják.

Ha 14 évnél fiatalabb gyermekkel szemben követnek el szexuális visszaélést, akkor egyértelműen kötelezővé kellene tenni ezt a gyógyszeres kezelést. Más esetekben, szexuális erőszak kapcsán és kényszerítés kapcsán pedig akkor, hogyha az elkövető visszaeső bűnöző.

A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője abbéli reményét fejezte ki, hogy Orbán Viktor és a Fidesz megfontolja a javaslatukat, illetve végre a tettek mezejére lépnek, mert „a botrányos kegyelmi ügy kapcsán jól láttuk, hogy a kettő között óriási szakadék tátong” – mutatott rá Ander Balázs

Rögzítette, a Jobbik-Konzervatívok ez ellen a mentalitás ellen kíván küzdeni a továbbiakban is, és minden egyes olyan ponthoz, ami a hazai gyermekvédelmet segíti, megadják a támogatásunkat.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)