A Jobbik szerint kifejezetten gyomorforgató és pofátlan, hogy Bayer Zsolt békemenetet szervez a pápalátogatásra

A Jobbik szerint kifejezetten gyomorforgató és pofátlan, hogy Bayer Zsolt békemenetet szervez a pápalátogatásra

A Jobbik-Konzervatívok éles hangvételű közleményben reagált arra, hogy a Fidesz megmondóembere, Bayer Zsolt békemenetet szervezne a pápalátogatásra, hozzátéve, hogy a kormánypártok "politikai bunkósbotjaként funkcionáló propagandista" elmondta, hogy „ennek politikai üzenete is lenne”.

A párt arra kéri

a magyar kormányfőt, Orbán Viktort és a köztársasági elnököt, Novák Katalint, hogy határolódjanak el Bayer Zsolt felhívásától és deklarálják, hogy nem támogatják, hogy politikai eseménnyé degradálják a szentatya látogatását.

"Kérjék meg barátjukat és propagandistájukat, hogy vonja vissza bejelentését, amellyel Békemenetet hirdetett Ferenc pápa szentmiséjére. A szentmise nem politikai rendezvény, azon nincs helye pártpolitizálásnak, ez egy normális országban elképzelhetetlen lenne!"

- tették hozzá.

Az pedig a Jobbik-Konzervatívok szerint "kifejezetten gyomorforgató és pofátlan dolog", hogy egy olyan ember szervezne bármit is Ferenc pápa magyarországi látogatására, aki korábban azt mondta, hogy:

-„A pápa egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember”.

Egy másik alkalommal pedig azt fejtegette, hogy:

-„A pápa őszentsége, mint egy ilyen derék, liberális, genderben hívő marha", illetve, aki azt mondta a pápa korábbi magyarországi látogatása előtt, hogy „meg kell kérni, hogy ne jöjjön ide!”.

"Nos, a Jobbik-Konzervatívok ezúton szeretné kérni, hogy Orbán Viktor és Novák Katalin kérjék meg barátjukat, hogy vonja vissza a pápalátogatást meggyalázó és lezüllesztő tervét, éppen eleget gyalázta már a szentatyát, és uszított Ferenc pápa ellen. A pápát legazemberező, lemarházó propagandista vegye le a kezét a pápalátogatásról!" - hangsúlyozta a párt.