A Jobbik szerint Orbán az akkugyárak technológiai zsákutcájában bízik

A Jobbik szerint Orbán az akkugyárak technológiai zsákutcájában bízik

Nem a veszélyes kínai üzemekre, hanem a legkisebb hazai vállalkozásokra kell fordítani a támogatásokat - áll a pártnak a kormányfő ma reggeli rádióinterjújára való reagálásában, kritizálva az akkumulátorgyárakat és a vendégmunkások beözönlését is.

"A ma reggeli rádiós interjú egy súlyos beismerést tartalmazott. Azt, hogy hazánk lényegében az autógyártás sikerességének vagy sikertelenségének van kitéve gazdasági téren. Ezt a gazdaságpolitikát a kormány alakította így, és ezzel navigálta veszélyes vizekre hazánkat" - állapítja meg pénteki közleményében a Jobbik, reflektálva Orbán Viktor ma reggeli közrádiós interjújára.

Veszélyes, hogy a kormány a gazdaság jövőjét az egyre inkább technológiai zsákutcának bizonyuló akkumulátoros autógyártásban látja, amely szennyező kínai üzemeket hoz hazánkba és mágnesként vonzza a migránsmunkások tízezreit

- bírálta az ellenzéki párt.

Az Orbán-kormánnyal ellentétben a Jobbik Magyarországért Mozgalom úgy látja, hogy

a fenyegetettségek korában nem a veszélyes kínai üzemekre, hanem a legkisebb hazai vállalkozásokra kell fordítani a támogatásokat, mert ők tudják megerősíteni a hazai gazdaságot

- emelik ki.

Emlékeztettek, Orbán Viktor említette továbbá, hogy komoly lakhatási válság van, ezért a kormány kész programot fog letenni az asztalra, amely megoldaná többek között a fiatalok lakhatással kapcsolatos gondjait.

A Jobbik évek óta folyamatosan hívja fel a figyelmet erre a problémára és a "Mi Várunk" program keretében rengeteg javaslattal éltünk, de a Fidesz ezeket rendre elutasította

- idézték fel a jobboldali párt, jelezve, konkrét megoldásokat kínáltak, mind az elszálló albérletárak megfékezésével, mind a kollégiumi férőhelyek bővítésével kapcsolatban.

"Ezek süket fülekre találtak, nem voltak fontosak a kormány számára. Reméljük, ezúttal elindul valami, de sajnos miniszterelnök úrnál megszokhattuk, hogy szavait nem feltétlenül követik a tettek" - húzták alá.

(Címlapkép: CATL - Facebook)