A Jobbik-Konzervatívok az Európai Keresztény Politikai Mozgalom pártcsalád tagjaként folytatja a politizálást

A Jobbik-Konzervatívok az Európai Keresztény Politikai Mozgalom pártcsalád tagjaként folytatja a politizálást

Miközben a Fidesz és a KDNP éppen a magyar kereszténydemokrata hagyomány teljes megtagadásán és hazánk nemzetközi elszigetelésén dolgozik, a Jobbik célja, hogy Magyarország számára szövetségeseket szerezzenek, és az ország visszaállítsa hírnevét a párt szerint.

Az Európai Keresztény Politikai Mozgalom (ECPM) elnöksége elfogadta a Jobbik-Konzervatívok tagfelvételi kérelmét, és felvette a pártot az európai pártcsalád tagjai közé – írta sajtóközleményében Gyöngyösi Márton pártelnök.

„Ez a döntés fontos visszaigazolás számunkra arról, hogy jó úton járunk.”

Hangsúlyozta: az ECPM az egyetlen deklaráltan keresztény értékrendi alapokon álló európai pártcsalád, amely tagjának lenni annak az elismerése, hogy a Jobbik-Konzervatívok a valódi jobboldali, konzervatív értékek hiteles képviselője Magyarországon.

Miközben a Fidesz és a KDNP éppen a magyar kereszténydemokrata hagyomány teljes megtagadásán és az ország nemzetközi elszigetelésén dolgozik, a mi munkánk célja, hogy Magyarország számára szövetségeseket szerezzünk, és az ország jó hírét visszaállítsuk a világban

– fogalmazott Gyöngyösi Márton.

A 2003-ban Lakitelken megalapított ECPM tagjaként a Jobbik célja az, hogy Antall József politikai örökségét továbbvigyék. Róna Péterrel június 9-e után ezeket az értékeket fogják képviselni az Európai Parlamentben is – emelte ki a közlemény.

Európai parlamenti képviselőként Gyöngyösi Márton már tavaly óta a keresztény pártcsalád tagja, most pedig a Jobbik-Konzervatívok is felvételt nyert az ECPM-be.

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd)