Gyöngyösi Márton felvételt nyert az európai keresztény politikusokat tömörítő pártcsaládba

Gyöngyösi Márton felvételt nyert az európai keresztény politikusokat tömörítő pártcsaládba

A Jobbik-Konzervatívok EP-képviselője és elnöke tagfelvételi kérelme pozitív elbírálását követően immár az Európai Keresztény Politikai Mozgalom (ECPM) egyéni tagjaként folytatja a képviselői munkáját. Ez szerinte rengeteg lehetőséget ad számára, hogy még hatékonyabban képviselje hazánkat Európában.

Gyöngyösi Márton európai parlamenti képviselő mostantól az Európai Keresztény Politikai Mozgalom (ECPM) egyéni tagja – számolt be a Jobbik-Konzervatívok sajtóközleménye.

Az ECPM az egyetlen olyan európai pártcsalád, amely deklaráltan felvállalja a keresztény értékek védelmét, és markánsan jobboldali, konzervatív politikai alternatívát kínál.

Gyöngyösi Márton felvétele a pártcsalád tagjai közé fontos elismerése annak, hogy a Jobbik-Konzervatívok mára a világ szemében a magyar kereszténydemokrácia örökösévé, és az egyetlen valódi, európai értelemben vett jobboldali párttá vált.

A konzervatív párt szerint jól példázza mindezt az a tény is, hogy az ECPM, amely nem máshol, mint Lakitelken alakult meg 2002-ben, akkor még a KDNP részvételével, ma már nem a jobboldaliságot Európa rombolására, bolsevik őrjöngésre és az orosz érdekek kiszolgálására felcserélő kormánypárt és szatellitszervezeteinek társaságát keresi, hanem a Jobbik-Konzervatívok politikusaiét.

A Jobbik-Konzervatívok álláspontja szerint Gyöngyösi Márton tagsága az európai pártcsaládban fontos mérföldkő, és egyben hatalmas segítség ahhoz, hogy a magyar emberek érdekeit európai szinten is minél hatékonyabban képviselve lehessenek.

Mindez különösen fontos akkor, amikor a Fidesz-kormány európai pártcsalád nélkül, Európa páriájaként már képtelen arra, hogy hazánk érdekeit valóban képes legyen megvédeni

– írták.

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd)