A kongói elnökkel tárgyalt a magyar miniszterelnök

A kongói elnökkel tárgyalt a magyar miniszterelnök

Orbán Viktor a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen a magyar-kongói gazdasági kapcsolatok továbbfejlesztésének lehetőségeiről volt szó. Több magyar cégnek vannak már üzleti érdekeltségei az afrikai országban, de érdemes elősegíteni a további befektetéseket

- hangzott el a találkozón.

Orbán Viktor kiemelte: a Hungary Helps program (HHP) keretében Magyarország 2018 óta 14 projekt részeként összesen 2,4 millió dollár támogatást nyújtott Kongónak, elsősorban egészségügyi, oktatási, szociális és élelmezési felhasználásra. Kongó a harmadik legtámogatottabb afrikai állam a HHP partnerországok körében - emlékeztetett Havasi Bertalan.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Félix Antoine Tshisekedi, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnöke tárgyal a törökországi Antalyában 2024. március 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)