A lombkoronasétányt egy tarvágásra építtetett nyírmártonfalvai polgármester helyreigazítást követel

A lombkoronasétányt egy tarvágásra építtetett nyírmártonfalvai polgármester helyreigazítást követel

Filemon Mihály szerint nem igaz, hogy uniós pénzből építette a sétánynak nevezett fatákolmányt, mert az összeget még nem folyósították.

Az Átlátszó hozta nyilvánosságra a NER-közbeszerzések egyik legbeszédesebb példáját amikor beszámoltak a nyírmártontfalvai lombkoronasétányról. Az uniós pénzből megépített „sétány” körül tarra vágták azt az erdőt, amelynek lombjai között haladt (volna) át a fából épült lombkoronasétány.

Filemon Mihály fideszes polgármester azzal hárított, hogy nem volt feltétel, hogy milyen magas legyen az erdő, most viszont jogi képviselője útján helyreigazítási kérelmet küldött az Átlátszónak amelyben sajtóperrel fenyegetőzik.

A polgármester a következőket adatokat szeretné helyreigazíttatni:

- mivel még nem folyósították a lombkoronasétányra megítélt támogatást, így szerinte nem igaz, hogy uniós pénzből építette azt;

- állítása szerint az uniós pályázati honlapon szereplő közel félmilliárdos erdősítési támogatás sem stimmel;

- kifogásolja, hogy a lap a közbeszerzési értesítő alapján azt írta, hogy az eredeti tervek szerint a sétányt 50 méter hosszúra tervezték, az állítása szerint 80 méter hosszú a bizarr létesítmény.

Az Átlátszó azonban nem kíván eleget tenni Filemon Mihály kérelmének, mert

úgy gondolják, hogy Filemon uniós pénzre pályázott, azt elnyerte, és ezért építette meg a lombkoronasétányt; az, hogy ezt a pénzt kifizették-e már, vagy később fogják, teljesen lényegtelen. Mint ahogy az is, hogy elő-, utó- vagy részfinanszírozott az uniós projekt.

Címlapkép: Facebook