A Nemzetbiztonsági bizottság nyilvánosságra hozná a magyar vonatkozású Pentagon-iratokat

A Nemzetbiztonsági bizottság nyilvánosságra hozná a magyar vonatkozású Pentagon-iratokat

Az amerikaiak kémkedtek a NATO-szövetségeseik után? Sas Zoltán tisztázná a helyzetet.

"Nagypénteken látott napvilágot a hír a nemzetközi sajtóban, hogy titkos dokumentumok szivárogtak ki az amerikai védelmi minisztériumból, a Pentagonból. A ​sajtó​információk szerint az ügy szálai Magyarországra is elérhettek, méghozzá azzal, hogy​​ állítólag az amerikaiak kémkedtek a NATO-szövetségeseik után is" - írja Facebook-posztjában Sas Zoltán, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke.

A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője azt írja,

a Nemzetbiztonsági bizottság elnökeként a mai zárt ülésen napirendre vette az ügyet, és arra kérte a testület többi tagját, hogy járuljon hozzá ahhoz, hogy a titkosszolgálat beszámolójából a közvélemény is megtudhassa, hogy igazak-e a hazánkra vonatkozó hírek a szivárogtatással kapcsolatosan.

Sas kiemelte: a bizottság tagjai ehhez ​hozzájárultak.​

"A következő lépés az, hogy felkérem a titokgazdát, hogy nyilvánosságra hozhassam mindazt, amit az általunk megismert titkosszolgálati anyagokból tudni lehet a​z​ üggyel kapcsolatosan. Amint ez megtörténik, a dokumentumot a Nemzetbiztonsági bizottság hivatalos oldalán bárki elolvashatja majd"

- fogalmaz a politikus.

"Én továbbra is úgy dolgozom, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság munkája átlátható, és bizonyos keretek között látható is legyen. Számomra fontos, hogy a lehető legszélesebb körben mindenki megismerhesse azokat az adatokat, amelyeket a testület a tájékozódása során kapott" - zárul Sas Zoltán bejegyzése.

Információink szerint legkésőbb jövő hét elején nyilvánosságra kerülhetnek azok az információk, amelyek feloldásához a titokgazda hozzájárul.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)