A NER-kedvenc 4iG optikai kábelvezetéket épít Egyiptomtól Albániáig a Telecom Egypttel

A NER-kedvenc 4iG optikai kábelvezetéket épít Egyiptomtól Albániáig a Telecom Egypttel

Az Európa és Ázsia, valamint az Európa és Kelet-Afrika közötti hatalmas és gyorsan növekvő adatforgalom piacából kívánnak részesedést szerezni.

A 4iG Nyrt. és a Telecom Egypt kedden nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot írt alá egy Albániát és Egyiptomot a tenger alatt összekötő nagy kapacitású optikai kábelvezeték kiépítéséről és üzemeltetéséről - jelentette be a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán a budapesti központú infokommunikációs vállalat.

Az együttműködésben kialakított új európai tengeri kábeles belépési ponton, és ezáltal a meglévő földközi-tengeri útvonalakhoz képest diverz tranzitútvonalon

a 4iG részesedésre kíván szert tenni az Európa és Ázsia, valamint az Európa és Kelet-Afrika közötti hatalmas és gyorsan növekvő adatforgalom piacából

- fogalmazott közleményében a Jászai Gellért-féle cég.

Az idei első fél évben a 4iG a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint számolt

konszolidált nettó árbevétele 118,5 százalékkal 266,2 milliárd forintra, a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyeresége (EBIDTA) 190 százalékkal 95,3 milliárd forintra, míg az adózott eredménye 7,8 milliárd forintra nőtt.

A NER kedvenc informatikai cégcsoportja, a 4iG Magyarország második legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója és piacvezető IT rendszerintegrátor vállalata, amely mellett a 4iG montenegrói és albán távközlési leányvállalatai is meghatározó, vezető társaságok saját nemzeti piacaikon.

Az MTI emlékeztet, a 4iG részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik, a részvény árfolyama az elmúlt egy évben 611 forint minimumot és 880 forint maximumot ért el. Kedden 847 forinton zárt.

(Címlapkép: A 4iG Nyrt. informatikai-technológiai vállalat székháza a Szépvölgyi Irodaparkban, a főváros III. kerületében, a Montevideó utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László)