A normális bérekért kezdeményezett parlamenti vitanapot a Jobbik

A normális bérekért kezdeményezett parlamenti vitanapot a Jobbik

Az Orbán-kormány gazdaságpolitikája Európa legszegényebb országává tette Magyarországot. A Jobbik-Konzervatívok azonnali béremeléssel oldaná meg a helyzetet, ezért vitanapot kezdeményeztek.

Európa-rekorder infláció, a kiskereskedőket ellehetetlenítő árstopok, katasztrofális bérek: ezek jellemzik az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját, amely gyakorlatilag Európa legszegényebb országává teszi hazánkat – áll a konzervatív párt sajtóközleményében. Kiemelték:

A Jobbik-Konzervatívok ezért azonnali béremeléseket követel, melynek első lépéseként parlamenti vitanapot hívtunk össze!

Magyarországon az Európa-rekorder áremelkedések miatt egyre nagyobb veszélybe kerül az emberek és a családok megélhetése – hangsúlyozták. Orbán Viktor elhibázott gazdaságpolitikája miatt pedig a magyar emberek életszínvonala nemhogy közeledett volna a nyugat-európaihoz, hanem napról napra távolodik attól.

Nem az Unió gátolja, hogy mi is jobban éljünk, hanem a saját kormányunk. Ez elfogadhatatlan!

– mutatott rá a jobbikos közlemény.

A párt szerint normális bérekre van szükség. Ennek megvalósítására a Jobbik-Konzervatívok már évekkel ezelőtt kidolgozott egy koncepciót, ami a kormányt hidegen hagyta. Sajnos nincs ez másként most sem.

Itt az ideje, hogy a magyar kormány tegyen valamit a magyar bérekért, hiszen jól látszik, hogy az olcsó munkaerő politikája nem jött be.

Mára az olcsó munkaerőt a tömeges elvándorlás miatt már csak keleti vendégmunkásokkal tudja biztosítani a kormány, és miközben olcsó politikai haszonszerzésre használta fel a szomszédos háborút, valamint a migrációs nyomást, addig egyre nyilvánvalóbb, hogy a valóságban államilag támogatja a keleti vendégmunkások beözönlését Magyarországra.

Ezzel a kormány szándékosan letöri a magyarok béreit – szól a sajtóközlemény következtetése. Elég volt a magyar emberek kizsákmányolásából – hangsúlyozták, kiemelve, a Jobbik-Konzervatívok ezért parlamenti vitanapot hívott össze, melyre jövő hét kedden kerül sor.

Kíméletlenül szembesítjük az Orbán-kormányt azzal, hogyan taszítják nyomorba hazánkat, normális béreket, normális életet követelünk a magyar emberek számára!

(Címlapkép: Szomor Balázs/Alfahír)