A pedofíliáért elítélt bicskei nevelő gyerekeknek tartott foglalkozást egy a Miniszterelnökség támogatta táborban

A pedofíliáért elítélt bicskei nevelő gyerekeknek tartott foglalkozást egy a Miniszterelnökség támogatta táborban

Éppen felfüggesztett börtönbüntetését töltötte a pedofil, amikor meghívták, hogy vezesse be a gyerekeket a rézfúvós hangszerek rejtelmeibe. Jelenleg buszsofőrként iskolai osztályokat fuvaroz. Magyar Péter pártja szerint Gulyás Gergelynek azonnal le kell mondania.

A bicskei pedofilügy másodrendű vádlottja, Kunstár Béla 2019-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott négy kiskorú fiú molesztálásáért, de már a próbaideje alatt gyerekeknek tarthatott foglalkozást egy napközis táborban, amit a Miniszterelnökség támogatott – számolt be az Átlátszó.

A tábort a német kisebbségi önkormányzat képviselőjelöltjei szervezték.

Az egyesületük gáláján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes volt a fővédnök – írta meg a lap. Az Országos Német Kultúregyesület (ONKE) beszámolója az NTAB-KP-1-2022/1-000403 sorszámú pályázat végrehajtásáról így szól: „Az egyesületünk által második alkalommal szervezett napközis táborunk célja az volt, hogy nemzetiségi nyelvoktató általános iskolánk tanulóinak a magyarországi német nemzetiségi történelem, népismeret és kultúra területén szerzett tudását sokrétű, színes és élmény dús programjainkkal elmélyítsük. (…) Negyedik napon hangszerbemutatót kaptunk Kunstár Béla vezetésével, aki a rézfúvós hangszerek világába kalauzolta el a gyerekeket”.

Az egyesület félmillió forintot kapott a tábor megrendezésére egy olyan program keretében, amit a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából hirdettek meg.

A beszámolót a Lohr Kapelle rézfúvós zenekar vezetője, Loór Miklós küldte be. Kunstár Béla ennek a zenekarnak a tagja, ezért mehetett a táborba. 2021-ben egy fellépésen egy kisgyerek társaságában készítettek róla fényképet. Van egy olyan fotó, ami azt bizonyítja, hogy a pedofil bicskei nevelő még 2022-ben is a zenekarban játszott.

Az Átlátszó megkereste az érintetteket, hogy tudtak-e a férfi múltjáról. Nem válaszoltak, viszont a beszámolóból eltűntették a Kunstár Béla nevét.

Elvileg soha többet nem dolgozhatott volna gyerekekkel, így akár börtönbe is kerülhet.

A pedofil férfit véglegesen eltiltották minden olyan munkakörtől, ahol gyerekekkel kerülhet kapcsolatba – hangsúlyozza a cikk. Mivel a táborban felfüggesztett szabadságvesztésének ideje alatt vett részt, így az akár letöltendővé is válhat. Kunstár Béla idén áprilisban elhagyta Magyarországot, és Svájcban buszsofőrként helyezkedett el egy olyan cégnél, amely iskolai osztályokat fuvaroz.

Tisza: Gulyás azonnal mondjon le!

Gulyás Gergely miniszternek azonnal le kell mondania! Gulyás Gergely és a Miniszterelnökség támogatja az egyik bicskei pedofil bűnözőt. Gulyás Gergelyék pénzelték azt a gyerektábort, ahol gyerekek között léphetett fel a próbaideje alatt a négy gyerek molesztálásáért elítélt bicskei pedofil

- írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a Tisza Párt.

A Magyar Péter-féle párt is felidézte: a bicskei pedofilügy másodrendű vádlottja, Kunstár Béla 2019-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott négy kiskorú fiú molesztálásáért. Már a próbaideje alatt egy olyan napközis táborban tarthatott gyerekeknek foglalkozást, amit a Miniszterelnökség támogatott. A tábor szervezői egyébként kisebbségi önkormányzati képviselőjelöltek, és az egyesületük gáláján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fővédnökösködött. Kunstár rajtuk kívül egy cégén keresztül további két másik, a Fidesz által támogatott képviselőjelölttel is kapcsolatba hozható - jelezték, majd leszögezték:

Elég volt! Valljon színt a Fidesz, hogy miért ad kegyelmet pedofil bűnözőknek és miért enged pedofilokat a magyar gyerekek közé!

(Címlapkép: Lohr Kapelle/facebook)