"A vég kezdete" - Az izraeli elnök fegyverletételre szólította fel a Hamászt

"A vég kezdete" - Az izraeli elnök fegyverletételre szólította fel a Hamászt

Benjámin Netanjahu szerint az utóbbi napokban több tucat Hamász-terrorista adta meg magát csapataiknak.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő fegyverletételre szólította fel a radikális iszlamista Hamászt vasárnap - írja az MTI.

"Az utóbbi napokban több tucat Hamász-terrorista adta meg magát csapatainknak" - hangoztatta a miniszterelnök a vasárnap este sugárzott videóüzenetében. Úgy fogalmazott, hogy

a háború még tart, "de ez már a Hamász végének kezdete".

"A Hamász terroristáinak azt mondom, hogy vége van. Ne haljatok meg Jahja Szinvárért, a Hamász gázai vezetőjéért. Adjátok meg magatokat; most" - hangsúlyozta.

Az izraeli hadsereg az utóbbi napokban több felvételt is közzétett, amelyeken a Gázai övezet északi felében őrizetbe vett palesztin férfiakat látni. A katonák közlése szerint a videókon a Hamász harcosait lehetett látni, akik megadták magukat.

A gázai egészségügyi minisztérium szombati közlése szerint az izraeli hadműveletek következtében eddig mintegy 18 ezer palesztin vesztette életét, és 49 500-an sebesültek meg a Gázai övezetben.

(Címlapkép: Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Tel-Avivban 2023. október 18-án, tizenegy nappal a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni többfrontos támadása után. MTI/AP/Evan Vucci)