"A 20. században ragadt magyar egészségügy"

Az ülésnap 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd két órán keresztül interpellációk, egy órában pedig azonnali kérdések hangozhatnak el.

Kora reggel még csak az interpellációkról olvashatunk a parlament honlapján; érdekességek így is lehetnek. A Jobbik ebben a szakaszban négy szakmai kérdéssel fordul a kormányzathoz

"a 20. században ragadt magyar egészségügy"

felütéssel:

  1. A mentődolgozókat érintő egyes problémákról
  2. Mikor kezelik végre helyén az egészségügyi szakképzést?
  3. Hogyan kerülnek a kórházba tartozó betegek a szociális otthonokba?
  4. Mi lesz a Szent János Kórház sorsa?

Más szempontból ugyan, de figyelemre méltó lesz a fideszes Dankó Béla interpellációja is, a kormánypárti politikus arról kérdezi majd a földművelésügyi minisztert, hogy valójában miért kritizálja az ellenzék a földprogram lezárását.

Értelmét vesztette a tárca - távoznia kell Fazekas Sándornak

Egy tisztességes kormány elképzelhetetlen lenne egy Földművelésügyi Minisztérium (FM) nélkül, de az Orbán-kabinet nemcsak az állami földterületektől, de az uniós kasszától is megszabadította a Fazekas Sándor vezette tárcát, foglalta össze a jelenlegi helyzetet Magyar Zoltán. A Jobbik szakpolitikusa szerint a miniszternek távoznia kell a posztjáról.

Az esti órákban kedden elfogadni tervezett javaslatok módosító indítványairól tárgyalnak, a képviselők így ekkor szólhatnak hozzá utoljára például az alaptörvény hetedik módosításához.