A CSOK-ban is csak üzletet lát Miskolc fideszes vezetése?

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, szerinte sokan azért nem tudják igénybe venni a Családok Otthonteremtési Kedvezményét, mert nem tudják megvásárolni az építési telket.

Hozzátette: amíg a jobbikos önkormányzatok ingyenes telekkel igyekeznek támogatni a családokat, addig a miskolci Fidesz családtámogatás helyett pusztán üzletet lát a CSOK-ban: az önkormányzat piaci áron, 3 és 23 millió forint közötti összegekért kínál építési telkeket, hogy így jusson plusz bevételhez.

„Miskolcon ezentúl a gazdagabbak több telek közül is választhatnak, a szegényebbek számára viszont a CSOK továbbra is elérhetetlen marad” - fogalmazott Jakab.

A politikus szerint ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz mást mond, és mást tesz: Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő a napokban még célként fogalmazta meg, hogy minden család saját otthonhoz jusson.

Úgy tűnik, csak a tehetősebbekre gondolt, véli Jakab, aki szerint Miskolcnak követnie kéne a jobbikos települések példáját.

„Egy olyan városban, ahol évről évre közel kétszer annyian halnak meg, mint ahányan születnek, fontos, hogy a városvezetés támogassa azokat, akik a jelenlegi alacsony fizetések ellenére is hajlandóak Miskolcon három gyermeket vállalni”

– hangsúlyozta a Jobbik politikusa.