A korábban jelentős állami tőkeinjekcióval "megmentett" pápai húsüzem, a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Hús Kft. felszámolását a gyár tulajdonosi jogait gyakorló pápai önkormányzat kezdeményezte.
Kapuvári József, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke a Magyar Időknek azt mondta:
a felszámolás során az egyik legfontosabb szempont, hogy ne álljon le a termelés, ellenkező esetben - ha lesz vevő - nagyon nehéz lesz újra piacot találni a termékeknek.
Néhány hónapja egy tajvani befektető érdeklődött az üzem iránt, az egyeurós ajánlatot az önkormányzat elutasította - írta a lap.
Ahogy arról a törökszentmiklósi és a győri üzem bezárása kapcsán az Alfahíren már beszámoltunk: egy tudatos folyamat során végzik ki a tradicionális magyar húsipari vállalatokat.