A Fidesz halálukig dolgoztatná a férfiakat

A Fidesz egy újabb közleményben határolódott el a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségétől.

Ismeretes, a Jobbik 2014-es választási kampányában is kiemelt jelentőséggel szerepelt a férfiak 40 év munkaviszonyt követő nyugdíjazása. Azt, hogy a nemzeti párt ezt valóban komolyan vette, jól példázza, hogy a négy kérdéses aláírás-gyűjtési akció során ebben a témában is próbált nyomást gyakorolni az Orbán-kormányra.

Azóta már, civil kezdeményezésre elindult a népszavazás kitűzéséért is az aláírásgyűjtés.

Ebbe viszont nem nyugszik bele a Fidesz. Mint írták: veszélyes a szélsőjobboldal (sic!) és a szocialisták közös ötlete, mert nyugdíjcsökkentést okozhat.

Hogy ez miért okozna nyugdíjcsökkentést, az nem derül ki a közleményből, de mindenesetre valamiért nagyon aggódnak a Lendvay utcában:

a szélsőjobboldal és a szocialisták közös ötletelése veszélybe sodorná az egész nyugdíjrendszert, és olyan mértékű kiadásokat okozna, amely általános nyugdíjcsökkentést eredményezne, vagyis mind a mostani, mind a leendő nyugdíjasok nyugdíja csökkenne.

Szóval, azon kedves férfi polgártársainkat, akik abban reménykedtek, hogy a Fidesz némi érzékenységgel tekint majd az irányukba, ki kell józanítani. Nem lesz itt korai nyugdíjazás, csak a halálig tartó meló.