A Fidesz inkább elhallgatná Siófok közbiztonsági problémáit

Szerintük a polgármester által említett eseteket nem kell a közvélemény elé tárni, hanem inkább "csendben kell megoldani" azokat.

„A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Siófoki Szervezete kiemelten fontosnak tartja Siófok közbiztonságát és a turizmusban betöltött szerepét. Az Önkormányzat adóbevételeinek jelentős részét adó idegenforgalom és az ehhez kapcsolódó vállalkozások számára semmiképpen nem megalapozott és nem szerencsés a város közbiztonsági helyzetét negatív színben feltüntetni. Az ilyen tartalmú hírek terjesztése súlyos és egyben beláthatatlan károkat okozhat Siófoknak. A nyári szezon közeledtével különös figyelmet kap a város. Célszerűbb lett volna, hogy a negatív, elrettentő és egyébként önkormányzati szinten is kezelhető problémákat az illetékes hatóságokkal együtt csendben megoldani.

A turizmus egy végtelenül érzékeny iparág, ezért is lényeges, hogy Siófokot, mint közkedvelt idegenforgalmi célpontot az idelátogató vendégek biztonságosnak tartsák. Felhívjuk dr. Lengyel Róbert Polgármester Úr figyelmét, hogy a város képviseletében tett média-nyilatkozatait Siófok város érdekében tegye, és ne fessen településünkről országosan negatív képet.”

Régebben bevett szokás volt az elhallgatás

Bő évtizede még bevett szokás volt, hogy különböző bűncselekmények elkövetéséről elfelejtett beszámolni a sajtó, továbbá a politikusok és a hatóságok is bőszen hallgattak róla. Különösen abban az esetben volt ez népszerű húzás, ha az elkövetők valamilyen kisebbséghez tartoztak. Úgy látszik, a Fidesz szeretné feleleveníteni ezt a nem is annyira régi hagyományt. A valódi megoldás, mint megannyi más esetben is, nem a probléma elhallgatása, hanem megoldása lenne...

Ezt várták el az emberek

Lengyel Róbert a Facebook-oldalán reagált a Fidesz siófoki csoportjának sajtóközleményére. „Történt egy csúnya atrocitás a városunkban, nem rossz színben történő feltüntetés, hanem tény. Nemcsak riporterek, hanem a város lakói is rengetegen kérdeztek tőlem a történtekről, mert van fülük, szemük, látnak és hallanak. Joggal várják el, hogy egy ilyen szituációban a város vezetője foglaljon állást, ha kell, a nyilvánosság előtt is. Ezt tettem. Azt sem értem, mit jelent, hogy 'csendben megoldani'. Csináljunk úgy, mintha semmi sem történt volna?”

Enyingi romáktól félnek

Siófok polgármestere azt kérte, hogy hétvégi éjszakákon átvezényelt rendőrökkel erősítsék meg a közbiztonságot városában.

Erre szerinte ezért van szükség, mert egy siófoki szórakozóhely két biztonsági őrét hagyta helyben egy több autóval érkező társaság. A városban terjedő szóbeszéd szerint "újra felbukkantak Siófokon az enyingi romák".

Mint ismeretes, hat évvel ezelőtt országos visszhangot váltott ki egy 150-200 fős, zömmel enyingi romákból álló társaság, ugyancsak demonstratív célzatú felvonulása a nyáron legforgalmasabb parti korzón, a siófoki Petőfi sétányon. Térfigyelő kamerák akkor felvételeket is készítettek, ezek alapján mindenki eldöntheti, hogy szerinte félelmekeltő volt a vonulás, illetve hogy el kell-e hallgatni és "csendben megoldani" az ilyen eseteket.